«Πόλεμος» ΣΚΑΙ- Μαξίμου για τις τηλεοπτικές άδειες και την ανάθεση στη Singular Logic

0
4

 

«Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα στο ΣΚΑΙ και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μετά από χρόνια ιδιότυπης νομιμοφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη να πληρώσει», τονίζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με ανακοίνωση του ΣΚΑI, με την οποία το κανάλι θέτει ερωτήματα για την ανάληψη του έργου από την εταιρεία που ανέλαβε τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας των αδειών.

«Ο ΣΚΑΪ συνεχίζει να θορυβεί για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», σχολιάζουν οι κυβερνητικές πηγές, στηλιτεύοντας την πρακτική του καναλιού με αφορμή και τη χθεσινή ανακοίνωση του. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός: «στην αρχή διέδιδε ότι είναι στοχοποιημένος και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απορρίψει την υποψηφιότητα του στη φάση της προεπιλογής. Αφού αυτό δεν έγινε άρχισε να χαλάει τον κόσμο λέγοντας ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα και ότι ο διαγωνισμός είναι στον αέρα».

«Τώρα», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, «διαμαρτύρεται επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα το ανέλαβε τυπικά και με το νόμο γνωστή εταιρία που αναλαμβάνει το έργο δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων στις εθνικές εκλογές εδώ και δεκαετίες».
«Ίσως για τη διεύθυνση του ΣΚΑI και τα αποτελέσματα των εκλογών δεν ήταν αξιόπιστα…», προσθέτουν.

«Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα στο ΣΚΑΪ και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μετά από χρόνια ιδιότυπης νομιμοφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη να πληρώσει», υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης.

Νωρίτερα ο σταθμός σε ανακοίνωση του έθεσε ζήτημα με τον τρόπο ανάθεσης του διαγωνισμού στη Singular Logic

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:
Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά να αναθέσουν στην εταιρεία Singular Logic του ομίλου MIG τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο σταθμός ΣΚΑΪ.

Ο ΣΚΑΪ τονίζει πως η επιλογή της Singular Logic, η οποία ανέλαβε το έργο ως μειοδότρια σε πρόχειρο διαγωνισμό, έγινε με πολλά κενά όσον αφορά τη διαφάνεια της όλης διαδικασίας και κάνει λόγο για «φθίνουσα ευαισθησία» του κ. Παππά στην εργολαβική ανάθεση του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση στον διαγωνισμό δεν δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο για λόγους μεγαλύτερης διαφάνειας, οι ακριβείς προδιαγραφές του έργου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πουθενά, ενώ παράλληλα άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς προδιαγραφές που θα πρέπει να ικανοποιήσει η ανάδοχος.

Στο «σκοτάδι» βρίσκονται και οι όροι της όλης συνεργασίας, καθώς η απόφαση ανάθεσης στη Singular Logic ορίζει πως οι αναλυτικοί όροι θα οριστούν λεπτομερώς στο μέλλον, δηλαδή στη σχετική σύμβαση που θα υπογραφεί στη συνέχεια.

Τούτων όλων δοθέντων, ο ΣΚΑΪ θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

Ποιες είναι οι αναλυτικές προδιαγραφές του έργου που ανατίθεται; Γιατί δεν δημοσιοποιούνται;
Ποιοι είναι οι όροι ανάθεσης του έργου στον μειοδότη; Γιατί δεν δημοσιοποιούνται;
Ποιοι λοιποί φορείς έλαβαν μέρος σε αυτόν τον τελευταίο πρόχειρο διαγωνισμό; Γιατί δεν δημοσιοποιούνται;
Ποιο είναι το περιεχόμενο του 27/4.8.2016 πρακτικού της Τριμελούς Επιτροπής Διενέργειας Πρόχειρων Διαγωνισμών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης που προτείνει την ανάθεση στη Singular Logic; Γιατί δεν δημοσιοποιείται;

«Γιατί παρατηρούνται αυτές οι διαρκείς εκπτώσεις στη διαφάνεια ενόψει διενέργειας του διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις γεγονός που ήδη ενισχύει τις ανησυχίες για το αδιάβλητο των σχετικών διαδικασιών;», διερωτάται ο ΣΚΑΪ.

Ο σταθμός εκφράζει την ελπίδα του πως η Singular Logic θα εκτελέσει το έργο της με διαφάνεια και ικανοποιώντας πλήρως τις διεθνείς και ειδικότερα τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές υλοποίησης των κανόνων Διαφάνειας, Δημοσίευσης και του Αδιάβλητου για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ώστε να είναι ξεκάθαρη η προέλευση των προσφορών που θα γίνουν στο διαγωνισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here