Πόλεμος Τσίπρα -Μειμαράκη

0
32
 «Κόκκινο» χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση, μετά την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον Βαγγέλη Μειμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

Η ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «καθεστωτική αντίληψη» και «αυτοθυματοποίηση», όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του.

Για να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο αρχηγός της ΝΔ «φοβάται τις εκλογές» και αναζητεί τεχνάσματα ώστε να καταφέρει να μετατραπεί από «προσωρινός» σε «μόνιμο» πρόεδρο του κόμματος.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε στο τηλεφώνημα  του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος του άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή. Λίγο αργότερα του τηλεφώνησε και του είπε ότι δεν θέλει να συναντηθεί μαζί του.

Η ΝΔ εξέδωσε τότε  επικριτική ανακοίνωση:
«Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι «δεν θέλει να τον δει».
Και στην ανακοίνωση προσέθετε:

«Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν , αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες».

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν εξίσου σκληρή:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της.
Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
«Πρακτική του χθες» είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου
«.

Για να ακολουθήσει η ανταπάντηση της ΝΔ:

«Συστήνουμε στο συντάκτη της τελευταίας ενημέρωσης από το Μαξίμου να μελετήσει τις δικές του προηγούμενες άτυπες ενημερώσεις. 
Εάν το είχε πράξει, δεν θα τολμούσε να μιλήσει για ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας. 
Αυτός που παραβιάζει συστηματικά τις συνταγματικές υποχρεώσεις είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. 
Η υπεράσπιση και παραβίαση των συνταγματικών υποχρεώσεων δεν έχουν καμία σχέση με εκλογικές σκοπιμότητες. 
Η αλαζονεία τυφλώνει. 
Καθεστωτική αντίληψη έχουν όσοι προεξοφλούν αυθαίρετα τη λαϊκή βούληση και περιφρονούν τον κυρίαρχο λαό. 
Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξης. 
Όλα τα υπόλοιπα είναι ανάξια σχολιασμού. 
Δείχνουν μόνο πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας με ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here