Πόλεμος Βαξεβάνη με τον επικεφαλής των βουλευτών του Σύριζα

0
6

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα, μετά από δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του, στο οποίο χαρακτήριζε τον Χρήστο Μαντά ως «Μπαλτάκο» του κόμματος.

Το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου (έκανε λόγο για «αήθη επίθεση»), για να απαντήσει εκείνος ότι δημοσίευσε διασταυρωμένο ρεπορτάζ με πληροφορίες που προέρχονταν μέσα από τον Σύριζα.

«Οι πληροφορίες μας έφεραν τον Μαντά να προσπαθεί να αποτρέψει την κατάθεση συγκεκριμένης ερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ερώτηση, ωστόσο,κατατέθηκε μετά την απόφαση των βουλευτών να μη συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις», γράφει ο Βαξεβάνης.

Ας διαβάσουμε το σύνολο όσων είπε:

«Η πραγματική έκπληξη προέρχεται από τη διαπίστωση ότι το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη δημοσιογραφία πραγματική δημοσιογραφία μόνο όταν δεν εκφέρει κρίσεις που δεν της αρέσουν. Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αλλά για αυτά δε μιλά το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, να τα επαναλάβουμε:
Δεν πρόκειται για άρθρο αλλά για ρεπορτάζ που πληροφορίες του προέρχονται από τo ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πληροφορίες αυτές είναι διασταυρωμένες και φέρουν τον κο. Μαντά να προσπαθεί να αποτρέψει την κατάθεση συγκεκριμένης Ερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ερώτηση ωστόσο κατατέθηκε μετά την απόφαση των βουλευτών να μη συμμορφωθούν “προς τας υποδείξεις”.
Η απόφαση του Προεδρείου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στους χαρακτηρισμούς περί αήθους επίθεσης, δεν ξέρω ποια ηθική διάσταση έχει όταν απευθύνονται σε ένα Μέσο όπως το koutipandoras.gr και σε εμένα προσωπικά.
Η ελεύθερη λειτουργία του Κοινοβουλίου κι ο σεβασμός της Δημοκρατίας είναι για εμάς το ζητούμενο και φαντάζομαι πως δεν υιοθετούνται από το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήματα που μου μεταφέρθηκαν τηλεφωνικά ότι “υπήρχε απλώς μια συζήτηση για την υπό κατάθεση ερώτηση γιατί υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα”. Ως τώρα είχα την πεποίθηση ότι το ζητούμενο για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η Δημοκρατία κι η Αριστερά κι όχι τα συμφέροντα.
Υπάρχει σοβαρό θέμα στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του γραμματέα της κι αυτό είναι που μεταφέρθηκε αυτούσιο στο ρεπορτάζ. Ή το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρει, οπότε είναι σοβαρό θέμα, ή το ξέρει και ψεύδεται κι αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό.
Ο ρόλος του δημοσιογράφου πρέπει να παραμένει ο έλεγχος της εξουσίας κι όχι κάποιας εξουσίας ειδικά όταν γίνεται αυθαίρετη.
Κώστας Βαξεβάνης».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here