Πόλεμος υπουργών -Βούτσης κατά Πανούση για Βαρουφάκη

0
3

Με σκληρά λόγια ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης αποδοκίμασε την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, στον Γιάννη Βαρουφάκη, τον οποίο κατηγόρησε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, με τις προετοιμασίες για παράλληλο νόμισμα και παρατραπεζικό σύστημα.

«Είναι εκτός τόπου και χρόνου, ειδικά οι αναφορές περί εσχάτης προδοσίας», είπε ο κ. Βούτσης, που είναι και πολιτικός προιστάμενος του κ. Πανούση. «Πολύ περισσότερο που γνώριζε καλά και ο ίδιος ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται πλάνα για την αντιμετώπιση συνεπειών πρωτόγνωρων καταστάσεων (πχ  capital control)».

«Αυτά είναι απίστευτα πράγματα, όταν μάλιστα ο πρωθυπουργός πήρε στη Βουλή –και πολύ καλά έκανε– όλη την ευθύνη, όχι μόνο για το ότι υφίστανται εκθέσεις επί των συνεπειών, αλλά και για το ότι υπάρχουν –κατ’ ελάχιστον- προετοιμασίες, για να αντιμετωπισθούν οι ασφυκτικές πιέσεις . Μόνο διχασμό μπορούν να  προκαλέσουν όλα αυτά».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε, επίσης, ότι είναι υποχρέωση των κυβερνητικών στελεχών «να κάνουν τέτοιου τύπου προετοιμασίες», αλλά και «να μην τις εξηγούν δημοσίως».

«Αν έχω να προσάψω κάτι στον Γιάνη Βαρουφάκη», συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών, «είναι ακριβώς ότι δεν χρειάζονταν όλες αυτές οι εξηγήσεις».

Τόνισε ακόμη: «Στην περίοδο που ζούμε, αλίμονο εάν διχοτομούμε και διαιρούμε. Χρειάζεται να πολλαπλασιάσουμε δυνάμεις, ιδίως όταν βλέπουμε απέναντί μας ένα κατεστημένο με τεράστια συμφέροντά να ορθώνεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και στις εγχώριες διαστάσεις του. Εκεί θα κριθούμε όλοι (…). Ειδάλλως θα βοηθήσουμε το σχέδιο του Σόιμπλε για την Αριστερά στην Ελλάδα».  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here