Πολύ σύντομα μειώσεις σε χρεώσεις και προμήθειες τραπεζών

0
7

 

Μείωση των χρεώσεων και των προμηθειών για τις συνήθεις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τα πιστωτικά ιδρύματα αναμένονται πολύ σύντομα επεσήμανε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2015, την Δευτέρα.
Σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση ολοκληρώνεται, και το επόμενο βήμα είναι να υπάρξουν κανονικές μέθοδοι χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στο πρώτο τρίμηνο του 2016.
Χαρακτήρισε βραχνά τα κόκκινα δάνεια και για τις τράπεζες και ζήτησε από τους μικρομεσαίους να δημιουργήσουν αλυσίδες επιχειρήσεων για να κερδίσουν την εξωστρέφεια.

Στην ίδια παρουσίαση, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι η κρίση δε θα πρέπει να θεωρηθεί ως κανονικότητα, ούτε ως μονόδρομος και ακόμα πως δεν πρέπει να θεωρηθεί πως δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη λιτότητα και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Ζήτησε πολιτικές συγκλίσεις στο ασφαλιστικό και έθεσε ως στόχο ένα αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας που θα βασίζεται στην υγιή επιχειρηματικότητα και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και όχι στη φτωχοποίηση των Ελλήνων με τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here