Πολιτική ω(ρι)μότητα;

6
101

Καταβάλλω, σε τακτά χρονικά διαστήματα,

το αντίτιμο της παρουσίας μου

Μ. Ψωμά-Πετρίδου, Ζην

Από τη μία πλευρά χαίρομαι που τον τελευταίο καιρό οι πολιτικοί του κεντρο-σο(ϊ)σιαλισμού επανέφεραν στο λεξιλόγιο τους τη λέξη «πατρίδα» (την οποία είχαν επί χρόνια χαρίσει στους Ελληναράδες). Από την άλλη αυτή η εμμονή των (αστράτευτων; κοσμοπολιτών; φραγκολεβαντίνων;) κυβερνητικών να σώσουν την πατρίδα (ή μήπως την «παρτίδα τους»;) δεν μπορεί να μη συνοδεύεται από καταδίκη για αναξιότητα και πολιτικό εξοστρακισμό όσων υπηρέτησαν τον εαυτό τους (και την παρέα τους) και όχι τον Ελληνισμό.

Αφού επαγγέλλονται τη διαφάνεια (ελπίζω να εννοούν και τη δική τους και όχι μόνον των άλλων) καιρός είναι να μας ενημερώσουν για ορισμένα φιλοπάτριδα ζητήματα:

– Ποιοί (ονομαστικά) υπουργοί εξέδιδαν νόμους και υπέγραφαν αποφάσεις με τις οποίες χορηγούσαν προνόμια σε ΔΕΗ-ΟΤΕ κλπ και πόσες φορές εξελέγησαν οι εν λόγω ακριβώς επειδή λειτουργούσαν έτσι; Σε αυτούς τους υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματεύς, προέδρους οργανισμών να επιβληθεί ειδικό τέλος πελατειασμού 10% επί του συνόλου των αποδοχών τους επί όλα τα χρόνια που έβγαιναν βουλευτές μ’ αυτό το τρικ.

– Ποιοί (ονομαστικά) υπουργοί διόριζαν ψηφοφόρους-δημότες της εκλογικής τους περιφέρειας και πόσους; Σ’ αυτούς τους «δημόσιους» (;) λειτουργούς να επιβληθεί κεφαλικός φόρος , δηλαδή 1% για κάθε παρανόμως, παρατύπως, ασκόπως προσληφθέντα συγγενή και φίλο τους.

– Ποιοί (ονομαστικά) πολιτικοί και πολιτευόμενοι κρύβονται πίσω από τα κυκλώματα της αθλητικής διαφθοράς, της μιντιακής διαπλοκής ή της κερδοσκοπικής επιρροής; Σ’ αυτούς τους «πατριώτες», που σίγουρα θα ψηφίσουν τη σωτηρία της χώρας (δια του Μεσοπρόθεσμου), καλά θα είναι να επιβληθεί η υπέρ της πατρίδας δήμευση της περιουσίας τους.

  Αν η κυβέρνηση θέλει να βρει χρήματα ας ψάξει καλύτερα τα μαύρα ταμεία (πιθανόν και τα δικά της) κι ας αφήσει τις ηθικολογίες και τη συμπόνια της.

  Κανείς έλληνας δεν αισθάνεται συμ-πατριώτης με αυτό το σύστημα εξουσίας που κυβερνά την Ελλάδα σαν ιδιοκτησία (λόγω τίτλων τιμής ή χρησικτησίας) χωρίς να χάνει ποτέ τίποτα.

  ΥΓ.: Τα περί τανκς (όπως και να ειπώθηκαν) δεν φοβίζουν ,εξοργίζουν. Ως γνωστόν « ερπύστριες» έχουν και οι εκλογές.

  6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι σημαίνει “Έλλην- ας” και “πατριωτισμός”, παίδες;
   @

   «Ὑπῆρξεν ἔτι τὸ ἄριστον ἐκεῖνο, Ἑλληνικὸς* –

   ἰδιότητα δὲν ἔχ᾿ ἡ ἀνθρωπότης τιμιοτέραν·

   εἰς τοὺς θεοὺς εὐρίσκονται τὰ πέραν.»

   (Κ.Π. Καβάφης, «Ἐπιτύμβιον Ἀντιόχου, βασιλέως Κομμαγηνῆς»)

   @

   “Από όλους τους ανθρώπους,
   οι Έλληνες* ονειρεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το όνειρο της ζωής”- Γκαίτε

   Ανάγνωση του υπολοίπου…

   http://gkdata.wordpress.com/2011/06/27/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%C2%AB%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%82%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC/

  2. Κύριε πρύτανη καλημέρα. Νιώθω δικαίωση διαβάζοντας και μόνο τον λόγο σας, ουσιαστικός, περιεκτικός, δηκτικός, στοχευμένος και κατανοητός όπως πάντα. Λυπάμαι που περιορίσατε τις δημόσιες εμφανίσεις σας γιατί οι απόψεις σας εκφράζουν σίγουρα αν όχι το μεγαλύτερο μέρος των άδικα πληγέντων, σίγουρα εξειδικεύουν και σημαδοτοτούν το έναυσμα για σχεδιασμό και υλοποίηση, στοιχεία που έχουν εκλείψει τα τελευταία χρόνια από τους κατ επάγγελμα διαφωνούντες σε όλα. Φιλικά .. Αλέξανδρος

  3. Είναι πλέον προφανές σε ολους, ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.
   Δεν τιμωρούνται τυχαία όλοι και μένουν ατιμώρητοι τυχαία οι εδώ και χρόνια ΙΔΙΟΙ κυβερνώντες.
   Εγώ προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι αρκετοί από δαύτους μάλλον εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα απο αυτά του ελληνικού λαού.
   Πόσοι μπορούν να διαφωνήσουν μ΄αυτό;

  4. Συγχαρητήρια κύριε Πανούση περίμενα πολύ καιρό ένα τέτοιο άρθρο

   Αυτό που μας μένει τώρα είναι να το προωθήσουμε στην Εισαγγελία που απέναντι σε αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα κωφεύει

   Κάτω από τις πελατειακές σχέσεις που οι πολιτικοί συνομολογούν ότι υπάρχουν, κρύβονται παράνομες πράξεις (πχ πιθανές δωροδοκίες, παραβάσεις νόμων περί διορισμών, απιστίες κτλ)
   Πότε θα ρωτηθούν οι 300 και κάποιοι επαγγελματίες συνταξιούχοι αν γνωρίζουνε συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα γι αυτά που οι ίδιοι ομολογούν ότι υπάρχουν και που απλά δεν τα προσδιορίζουν?

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here