Πολλαπλές υπερπτήσεις στο Αιγαίο από τους Τούρκους – Συνεχίζουν τις προκλήσεις

0
8

 

Καθημερινό φαινόμενο πλέον η έμπρακτη αμφισβήτηση από την Τουρκία της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο καθώς και σήμερα οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν τις υπερπτήσεις. Μάλιστα, πέταξαν τέσσερις φορές πάνω από τη νησίδα «Παναγιά» επειδή σύμφωνα με το Onalert.gr είχε στελεχωθεί τις τελευταίες ημέρες με καταδρομείς, λόγω της ολοένα αυξανόμενης τουρκικής πρόκλησης.

Από το πρωί οι Τούρκοι επιδίδονται σε μπαράζ προκλήσεων πετώντας πάνω από τις Οινούσσες και τη νησίδα Παναγιά, για να δείξουν και στο ΝΑΤΟ ότι έχουν κυριαρχία στα συγκεκριμνένα νησιά.

Οι πολλαπλές υπερπτήσεις πάνω από τη συγκεκριμένη νησίδα, δείχνουν σαφώς ότι αντιδρούν στην επάνδρωση των νησιών με καταδρομείς. Ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Βασίλης Τελίδης, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση, φρόντισε να στείλει καταδρομείς σε μικρονήσια, φοβούμενος νέα Ίμια.

Παράλληλα διέταξε ασκήσεις από τις μονάδες της 96 ΑΔΤΕ οι οποίες επικεντρώθηκαν στην εκτέλεση Βολών Πυροβολικού Μάχης και Αντιαεροπορικού Πυροβολικού. Το μήνυμα που περνούσε «απέναντι» ήταν σαφές. Οι Ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Σήμερα το πρωί, έπειτα από τρεις ημέρες διαρκών προκλήσεων αντέδρασε και το ΓΕΕΘΑ ενεργοποιώντας την αεράμυνα.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here