Πόλσον: Δεν αντιμετωπίζουμε άλλη μια χρηματοπιστωτική κρίση

0
3

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αντιμετωπίζουν ακόμη μια χρηματοπιστωτική κρίση και η υπερβολική αντίδραση των χρηματιστηρίων στους φόβους για την οικονομία ίσως δημιουργούν ευκαιρίες σε επίπεδο αξιών, τόνισε ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund, Τζόν Πόλσον.

Σύμφωνα με το CNBC, ο μάνατζερ που είχε πολλά κέρδη προβλέποντας σωστά τη στεγαστική κρίση του 2007, αισθάνεται κάποια ανησυχία για την παγκόσμια βουτιά στις αγορές από την αρχή του έτους.

«Έχουμε προσθέσει με φειδώ στο χαρτοφυλάκιο, αλλά η αγορά εξακολουθεί να πέφτει», ανέφερε ο Paulson, προσθέτοντας πως «οτιδήποτε κι αν αγοράσεις πάει χαμηλότερα. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου σίγουρα υπάρχει πολλή αξία εκεί έξω».

Πάντως, ο δισεκατομμυριούχος αναμένει πως η αγορά τελικά θα ανακάμψει.

«Υπάρχει μια ασυνέπεια μεταξύ των επιδόσεων του χρηματιστηρίου και των επιδόσεων πολλών εταιριών», υποστήριξε ο Τζόν Πόλσον, ο οποίος επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 18 δισ. δολαρίων. «Ιδιαίτερα (εκείνων) στις οποίες έχουμε επενδύσει στο χαρτοφυλάκιό μας – οι εταιρίες στην πραγματικότητα τα πάνε πολύ καλά, και όμως οι τιμές των μετοχών πέφτουν. Επομένως αυτό είναι ένα είδος ανισορροπίας και τελικά θα επιλυθεί από μόνο του», εκτίμησε.

Ο Τζόν Πόλσον τόνισε πως έχει κάποιες ανησυχίες για την Κίνα, ωστόσο δεν ανησυχεί για τις αμερικανικές τράπεζες: «Οι αμερικανικές τράπεζες είναι εξαιρετικά καλά κεφαλαιοποιημένες. Έχουν πολλή ρευστότητα και ένα χαρτοφυλάκιο πολύ υψηλότερης ποιότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here