Πολωνία κατά Κομισιόν για «επιλογή στρατοπέδου στην εσωτερική σύγκρουση στη χώρα»

0
2

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατρέχει τον κίνδυνο να επιλέξει τη μια πλευρά στον πολιτικό διάλογο ο οποίος διεξάγεται στην Πολωνία για το κράτος δικαίου, έκρινε ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Κόνραντ Σιμάνσκι.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αρχίζει «προκαταρκτική» διαδικασία αποτίμησης βάσει του λεγόμενου πλαισίου για τη διασφάλιση του κράτους δικαίου στην Ε.Ε., προκειμένου να εξακριβώσει εάν η νέα δεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας παραβίασε τις δημοκρατικές αξίες της Ευρώπης αποκτώντας περισσότερο έλεγχο επί του Συνταγματικού Δικαστηρίου και των δημόσιων ΜΜΕ.

«Έχω την εντύπωση ότι η Επιτροπή κινδυνεύει να επιλέξει πλευρά και να διαδραματίσει ρόλο στην πολιτική διένεξη εντός της Πολωνίας», είπε ο κ. Σιμάνσκι μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αποπειράθηκε πάντως να υποβαθμίσει την διένεξη, δηλώνοντας ότι η Βαρσοβία είναι έτοιμη να συνεχίσει τον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα διευθετηθεί.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς απέρριψε νωρίτερα τις επικρίσεις της Βαρσοβίας περί του ότι η σημερινή απόφαση των Βρυξελλών υποκρύπτει πολιτικά κίνητρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here