Πολωνία κατά Τουσκ για το Brexit: Διαδραμάτισε σκοτεινό ρόλο

0
3

 

Στο στόχαστρο των Πολωνών πολιτικών, μπήκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και επίσης Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ, για τον ρόλο του στη διαμόρφωση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) Γιάροσλαβ Κατσίνσκι κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τουσκ ως υπεύθυνο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ο Κατσίνσκι είπε, μιλώντας σε ΜΜΕ της χώρας του, ότι «ιδιαίτερα σκοτεινό ρόλο διαδραμάτισε ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τους Βρετανούς και στην πραγματικότητα συνέβαλε στο να μην πάρουν τίποτα», προσθέτοντας ότι «για τον λόγο αυτό, είναι ευθέως υπεύθυνος για το Brexit και θα έπρεπε απλώς να εξαφανιστεί από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Όμως αυτό αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παρούσα σύνθεσή της».

Μάλιστα, ο «ισχυρός άνδρας» της Πολωνίας ανέφερε ότι η Βαρσοβία θα επιθυμούσε να διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα στη Βρετανία προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι «η άποψή μας για το σήμερα, όχι για το μέλλον, είναι να καταβληθούν προσπάθειες για να επιστρέψει η Βρετανία στην Ένωση, για να υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Η Βρετανία σήμερα απειλείται με διάσπαση», σύμφωνα με το πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here