Πορίσματα «φωτιά» για χρυσά δώρα στον Μαυρίκο

0
15

 

Με «μπούσουλα» τα πορίσματα της Οικονομικής Αστυνομίας στα οποία περιγράφονται με λεπτομέρεια τα κονδύλια που διέθεσαν για διαφήμιση από την αρχή του 2013 έως τον Μάρτιο του 2016 η ΕΥΔΑΠ και η Attica Bank, θα κινηθεί ο ανακριτής διαφθοράς Κώστας Σαριώτης, ο οποίος ανέλαβε την γνωστή υπόθεση με το κύκλωμα εκβιασμού από δημοσιογράφους.

Τα πορίσματα τα οποία αποκάλυψε η Realnews την Κυριακή καταγράφουν τα πρόσωπα που διετέλεσαν την συγκεκριμένη περίοδο μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΥΔΑΠ και της τράπεζας, τα ποσά που εγκρίθηκαν ως διαφημιστική δαπάνη, καθώς και τα Μέσα που την καρπώθηκαν

Έγιναν κατόπιν παραγγελίας του 1ου ειδικού ανακριτή Χ. Ζιάκα, ο οποίος είχε αναλάβει αρχικώς την υπόθεση. Ο τελευταίος λόγω των ευρημάτων της έρευνας που έδειχναν ιδιαίτερα υψηλά ποσά να έχουν δοθεί στον εκλιπόντα εκδότη της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκο, παρόλο που τα έντυπα του είχαν χαμηλή κυκλοφορία, έκρινε ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας από μέλη των διοικήσεων της ΕΥΔΑΠ και της Attica. Ως εκ τούτου, ζήτησε η δικογραφία να διαβιβαστεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Ο Κ. Σαριώτης, καλείται να μελετήσει τα στοιχεία και να αποφασίσει αν θα καλέσει όλα τα πρόσωπα που μετείχαν στις διοικήσεις του Οργανισμού και της τράπεζας ή αν τελικώς θα αποκλείσει όσους διετέλεσαν μη εκτελεστικά μέλη, όσους δεν έβαλαν υπογραφή κάτω από τις εγκρίσεις αλλά και εκείνους που ενέκριναν μικροποσά.

Τα πορίσματα

Τα πορίσματα βασίστηκαν σε έγγραφα που κατασχέθηκαν σε έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας τον περασμένο Μάρτιο στην ΕΥΔΑΠ και την Attica Bank. Δείχνουν ότι την επίμαχη περίοδο η τράπεζα διέθεσε συνολικά για διαφήμιση και προβολή 5.436.671 ευρώ, ενώ η εταιρεία ύδρευσης 3.205.361 ευρώ.

Καταγράφεται ότι στα έντυπα του Παναγιώτη Μαυρίκου δίνονταν πολλαπλάσια ποσά από αυτά που έπαιρναν άλλα Μέσα με πολύ υψηλή κυκλοφορία. Συγκεκριμένα από την ΕΥΔΑΠ έλαβε πάνω από 260.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το έτος 2014 ο εκδότης έλαβε από την εταιρία ύδρευσης για διαφημιστική δαπάνη τα ποσά των 149.500 ευρώ και των 77.000 ευρώ, τα οποία κατευθύνθηκαν προς τις εταιρείες «Εκδόσεις Μαυρίκος Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Μαυρίκος ΑΕΒΕ».

Όπως προκύπτει αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφημιστική δαπάνη της επιχείρησης για το έτος εκείνο, η οποία -κατά τον ανακριτή- «ήταν προδήλως δυσανάλογη με την κυκλοφορία των εντύπων του, η οποία αποτελούσε, όπως προκύπτει από πλείστες καταθέσεις ενώπιον μας διαφόρων μαρτύρων, το βασικό κριτήριο χορήγησης διαφημίσεων άλλων οργανισμών».

 

Πηγή: Euro2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here