«Πόρτα» Ντράγκι στους απεσταλμένους του Τσίπρα

The European Central Bank (ECB) President Mario Draghi speaks during the monthly news conference in Frankfurt September 6, 2012. Draghi announced that the ECB will leave the interest rates unchanged. REUTERS/Alex Domanski (GERMANY)

Αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο Μάριο Ντράγκι, πριν συνεδριάσει το Eurogroup. Διεμήνυσε στον Γιάννη Δραγασάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι θα μπορέσει να μιλήσει μαζί τους μόλις ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

Οι δυο Έλληνες απεσταλμένοι, όμως, ήθελαν να του ζητήσουν να μη διακόψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών -μέσω του μηχανισμού ΕLA- μετά την προσεχή Τρίτη.

Ο Μάριο Ντράγκι άφησε στο Eurogroup το περιθώριο να αποφασίσει αν θα παρατείνει ή όχι το προηγούμενο μνημόνιο για μερικές εβδομάδες, ώστε να μη χρεοκοπήσει η χώρα -αφού την Τρίτη δε θα πληρώσει το 1,5 δισ ευρώ στο ΔΝΤ. Αν οι υπουργοί Οικονομικών απορρίψουν το ελληνικό αίτημα για παράταση, η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός προγράμματος και η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει τις τράπεζές μας.

Άρα, τι νόημα θα έχει η συνάντηση του Ντράγκι με τους απεσταλμένους του πρωθυπουργού, κατόπιν εορτής;

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code