Πορτογαλία: Η οικονομική ανάκαμψη «ενισχύει» τον Κοέλιο

Γράφει: aixmi

Προεκλογική ώθηση στο κυβερνών κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Πορτογαλίας δίνει η συνέχιση της ανάκαμψης της πορτογαλικής οικονομίας, ενισχύοντας την προοπτική επανεκλογής του.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο χθες (ημέρα Δευτέρα) στους Πορτογάλους ψηφοφόρους, η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία μετά την εφαρμογή προγράμματος στήριξης 78 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2011, τρία έτη ύφεσης και διαρκείς περικοπές δαπανών.

Σύμφωνα μάλιστα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Πορτογαλίας, η οικονομία της χώρας έχει μεγεθυνθεί κατά 1,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του περασμένου έτους, διατηρώντας τους ίδιους ρυθμούς με το πρώτο τρίμηνο. Τα δεδομένα του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής επιβεβαιώνουν, επίσης, τη μικρή μείωση της ανεργίας, η οποία τον Ιούλιο έπεσε στο 12,1%. Τον Ιούνιο το ποσοστό της ανεργίας ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο και άγγιζε το 12,3%. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας από το 2010.

Πάντως, οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις της Πορτογαλίας, στα αριστερά της κυβέρνησης, εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τη μείωση των ανέργων, υπογραμμίζοντας ότι αρκετοί Πορτογάλοι εργάζονται σε εκπαιδευτικά προγράμματα μικρής διάρκειας. Παράλληλα, η αντιπολίτευση τονίζει ότι το μαζικό μεταναστευτικό κύμα των τελευταίων ετών διαστρεβλώνει την πραγματικότητα πίσω από τους αριθμούς.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*