Πορτογαλία: «Πυρομανής πυροσβέστης» ο Σόιμπλε

 

«Πυρομανή πυροσβέστη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Πορτογαλίας Κάρλος Σέζαρ τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που επέκρινε την αλλαγή πορείας της χώρας στο θέμα της λιτότητας.

«Όπως όλοι γνωρίζουν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι ένας πυρομανής που επιχειρεί να εμφανιστεί ως πυροσβέστης», δήλωσε ο πρόεδρος του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αντιδρώντας σε δηλώσεις που είχε κάνει την προηγουμένη ο Σόιμπλε.

«Η Πορτογαλία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και βγήκε επιτυχώς από το πρόγραμμα διεθνούς αρωγής μέχρι τη στιγμή που μια νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε δημοσίως, μετά τις εκλογές: ‘δεν θα σεβαστουμε τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης’», είχε δηλώσει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

«Οι συμπατριώτες του δεν σκέπτονται όπως αυτός» και επενδύουν στην Πορτογαλία, εκτιμώντας την «πολιτική και κοινωνική σταθερότητά» της και αναγνωρίζοντας πως η χώρα «είναι ικανή να προοδεύσει με τη σημερινή πολιτική της», διαβεβαίωσε ο Σέζαρ.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα παρενέβη το βράδυ λέγοντας πως δεν δίνει προσοχή «παρά στους Γερμανούς που γνωρίζουν την Πορτογαλία και ξέρουν συνεπώς για τι πράγμα μιλάνε».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code