Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

0
12

 

Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου, κατά τη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες καναλιών εθνικής εμβέλειας, ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων στην πρόβα τζενεράλε που έγινε στην κεντρική αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στην αίθουσα παρευρέθησαν μόνο οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, ενώ λίγο πριν από την έναρξη της ενημέρωσης, αποχώρησαν κάμερες, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.

Η δημοπράτηση κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή, είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη).

Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της, με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση οι δύο υποψήφιοι που έχουν προσφέρει τα περισσότερα, θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα δοθεί στον πλειοδότη.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία της ερχόμενης Τρίτης είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here