Πώς τόλμησε η Στεφανίδη να υπερασπιστεί τον Πύρρο; Ρώτησε την Αυγή;

1
9

Σε απίθανα όσο και θλιβερά σχόλια επιδίδεται η Αυγή εναντίον Ολυμπιονικών μας, σε σημείο που όλοι ψάχνονται να βρουν τι ακριβώς τούς συμβαίνει.

Όλα ξεκίνησαν με το παραληρηματικό κείμενο αρθρογράφου, ο οποίος κατήγγειλε αίφνης ότι η Άρση Βαρών περίπου δεν είναι καν άθλημα, μιας και οι αθλητές αγωνίζονται -όπως ισχυρίστηκε- μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια… Και «καπάκι» χυδαιολογούσε εναντίον του Πύρρου Δήμα, στη λογική ότι αγωνιζόταν όχι υπέρ της πατρίδας, αλλά υπέρ της πάρτης του…

Και όταν ο Ολυμπιονικής σε τέσσερις συνεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες απάντησε αυστηρά, επανήλθε ο αρθρογράφος της κομματικής εφημερίδας του Σύριζα, λέγοντας περίπου ότι ο Πύρρος δεν δικαιούται δια να ομιλεί διότι υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ…

Για να δέσει δε το «γλυκό» ενεπλάκη, στη συνέχεια, και έτερος αρθρογράφος -πασίγνωστος από τη συγκινητική προσπάθειά του, το 1986, να πείσει ότι δεν είχε υπάρξει πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ– και «καταχέριασε» με τη σειρά του τον Πύρρο, στην ίδια «κουτσογιώργεια» λογική του … δεν δικαιούται δια να ομιλεί.

Κάπου εκεί «φόρτωσε» η χρυσή Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, και έκανε το «θανατηφόρο» σχόλιο «δεν πηδάμε μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια» -απάντηση προφανώς ειρωνική στα όσα εξέμεσε η Αυγή εναντίον του Πύρρου.

Αύτό ήταν. Έλαβε το λόγο τρίτος αρθρογράφος της Αυγής, με αποστολή να τη «συνετίσει», προτρέποντάς την «να διαβάζει καλά εκείνο το οποίο στη συνέχεια σχολιάζει, διότι πέφτει θύμα εκμετάλλευσης». Το καταπληκτικό είναι ότι της εξηγεί πώς ό,τι επώθηκε αφορά μόνο τους Έλληνες αρσιβαρίστες, όχι τους άλλους αθλητές…

Με δυο λόγια ο αρθρογράφος δεν αντελήφθη καν την ειρωνία στο σχόλιο της Στεφανίδη. Θεώρησε πως μιλούσε για την ίδια και όχι για τον Πύρρο. Είναι προφανές ότι αγνοεί πόσο ψηλά έχουν όλοι οι Ολυμπιονίκες μας τον Πύρρο Δήμα.

Και τέλος, μου φαίνεται εντελώς γελοίο ένας δημοσιογράφος της κομματικής εφημερίδας του Σύριζα να ισχυρίζεται ότι δεν κατάλαβε τι διάβασε μια γυναίκα που κάνει τη διδακτορική διατριβή της στο φημισμένο αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Πρίνστον….

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here