Ποσειδώνια 2016: Εκθέτες από 89 χώρες – Για πρώτη φορά Microsoft, Vodafone, Ericsson και HP

0
37

 

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016».

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο γγ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Λιμ Κιτάκ, ο επικεφαλής του γραφείου του Επιτρόπου Μεταφορών της ΕΕ Ματέζ Ζάκoνσεκ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης και ο εκτελεστικός διευθυντής των εκθέσεων Ποσειδώνια Θεόδωρος Βώκος.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες και αναμένονται περίπου 20.000 επισκέπτες-επαγγελματίες από τον κλάδο της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Τα «Ποσειδώνια» φιλοξενούν 19 εθνικά περίπτερα. Η μεγαλύτερη συμμετοχή είναι αυτή της Κίνας, ακολουθούμενη από Ιαπωνία και Κορέα ενώ νέες συμμετοχές είναι τα εθνικά περίπτερα του Λουξεμβούργου και της Γεωργίας.

Επιπλέον στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερα από 200 ναυπηγεία και πέρα από τις παραδοσιακές δυνάμεις από την Ασία, έντονη παρουσία έχει φέτος και η Τουρκία που συμμετέχει με 10 ναυπηγεία.

Ακόμη συμμετέχουν περισσότεροι από 80 εκθέτες από τον παγκόσμιο κλάδο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας και για πρώτη φορά συμμετέχουν με περίπτερο στα Ποσειδώνια πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου, όπως Microsoft, Vodafone, Ericsson και HP.

Επιπροσθέτως ένας άλλος τομέας με έντονη παρουσία φέτος είναι η εκπαίδευση, με περισσότερα από 10 ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια να παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.

Το πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 συνέδρια, σεμινάρια και workshops.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η έκθεση συνεισφέρει πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ στην τοπική αλλά και εθνική οικονομία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here