Πόσο διασκεδάζουμε με τις χυδαίες επιθέσεις στον Φίλη για το βάρος του;

0
15

 

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα είδατε τις φωτογραφίες του Νίκου Φίλη με μαγιώ, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Είχε «αποδράσει» από το καμίνι της Αττικής, αναζητώντας δροσιά στις παραλίες της Μεσσηνίας.

Όλοι ξέρουμε ότι ο υπουργός Παιδείας είναι υπέρβαρος. Όπως και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας.

Τι κραυγαλέος ρατσισμός ήταν αυτός που απελευθερώθηκε στα social media; Πόσο σκληρές επιθέσεις δέχθηκε για το πάχος του; Τι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί εκτοξεύθηκαν, τι χολερική συμπεριφορά… Ο ένας ανταγωνιζόταν τον άλλο για να τον «στολίσει» με όσο το δυνατόν ευτελέστερα λόγια…

Αναρωτιέμαι: το βάρος ενός πολιτικού προσδιορίζει και την ικανότητά του ή το ήθος του; Παλιότερα κάποιοι της Αριστεράς, σε αγαστή συνεργασία με Χρυσαυγίτες, εξευτέλιζαν Πάγκαλο και Βενιζέλο, λέγοντας ότι το πάχος τους αποδεικνύει πως έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Πως έκλεβαν το δημόσιο χρήμα, δηλαδή.

Αντίστοιχα σήμερα θα επιδοκιμάσουμε τον κανιβαλισμό κατά του Φίλη; Αν τον θεωρούμε κακό υπουργό -και προσωπικά τον βαθμολογώ αρνητικά- ας «πυροβολήσουμε» την πολιτική του. Αν πιστεύουμε ότι εξετράπη στα όρια του αυταρχισμού -προσωπικά είμαι βέβαιος- χαρακτηρίζοντας τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» στα όρια της ανοχής του Συντάγματος, ας τον καταγγείλουμε.

Έως εκεί, όμως. Άλλο η διαφωνία στην πολιτική, άλλο η σκληρή κριτική και άλλο οι προσωπικοί απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τον σωματότυπο ή την αναπηρία κάποιου ανθρώπου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here