Ποτάμι: 186 υπάλληλοι του Υπ. Οικονομικών θα πάρουν αύξηση 800 ευρώ τον μήνα με τροπολογία Τσακαλώτου

0
16

 

Το Ποτάμι καταγγέλλει ότι σε τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, προβλέπεται αύξηση ύψους περίπου 800 ευρώ τον μήνα για 186 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού

«Χθες, Τρίτη 24/11 και ώρα 16:00, είχε προγραμματιστεί η συζήτηση και ψηφοφορία για ένα σχέδιο νόμου.

Μιάμιση ώρα μόλις πριν την ψηφοφορία (14:25 για την ακρίβεια) κατατέθηκε τροπολογία που προέβλεπε ότι 186 υπάλληλοι του Yπουργείου Oικονομικών θα λάβουν ετησίως περί τα 1,8εκ ευρώ, δηλαδή 9.678 ευρώ ο καθένας, δηλαδή θα λάβουν αύξηση λίγο περισσότερα από 800 ευρώ τον μήνα! Κι όλα αυτά ενώ από τον Οκτώβριο εκκρεμεί να κατατεθεί από μέρα σε μέρα (βάσει μνημονίου) το νομοσχέδιο με την νέα πρόταση της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο.

Το μισθολόγιο που αποτελεί θεμέλιο κάθε πολιτικής ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση ξηλώνεται ενώ ακόμα φτιάχνεται. Όσο για την καλή νομοθέτηση; Καμία διαβούλευση, καμία συζήτηση με τους φορείς. Αλλά, βέβαια, εδώ δεν συζητούν οι υπουργοί μεταξύ τους: ενιαίο μισθολόγιο φτιάχνει ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διατάξεις του μισθολογίου «πειράζει» με την εκπρόθεσμη τροπολογία του ο Υπουργός Οικονομικών.

Μετά αναρωτιόμαστε… τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here