Ποτάμι: Ανοικτό Πανεπιστήμιο μόνο στα λόγια

0
3

 

Στο «στόχαστρο» του Ποταμιού μπήκε το γεγονός ότι κινδυνεύουν να «τιναχτούν» στον αέρα τα μαθήματα για περίπου 30.000 φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο ίδρυμα έχει προσληφθεί και πληρώνεται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία λήγουν σε έναν μήνα και ακόμη δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «ενώ στις προγραμματικές δηλώσεις η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δια στόματος της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Αναγνωστοπούλου εξήγγειλε με περίσσεια ευκολία και προχειρότητα την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την πρόσληψη νέου ακαδημαϊκού προσωπικού, μάλλον ξέχασε κάτι…».

«Ξέχασε», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ή ακόμη χειρότερα δε γνωρίζει, ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα η λειτουργία του ΕΑΠ καθώς σημαντικός αριθμός εργαζομένων στο ίδρυμα πληρώνεται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία λήγουν σε λίγες ημέρες και ακόμη δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση».

Το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη καλεί «το Υπουργείο να εξασφαλίσει χρηματοδοτικές λύσεις με σκοπό την επάρκεια σε διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό για το ΕΑΠ προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και να μη διαταραχθούν οι σπουδές περί των 30.000 φοιτητών».

Το Ποτάμι αναφέρει ότι «στηρίζει τον θεσμό του Ανοικτού Πανεπιστημίου και με συνεχείς ανακοινώσεις και ερωτήσεις στη Βουλή έχει αναδείξει το πολύ μεγάλο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και της οικονομικής ασφυξίας των ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μια κατάσταση για την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όλους αυτούς τους 8 μήνες είναι απλός παρατηρητής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here