Ποτάμι: Η δίκη της Χ.Α να μην γίνει τηλεοπτική σαπουνόπερα

0
5

 

«Η δίκη των «70» της Χρυσής Αυγής είναι μια σημαντική στιγμή για τη χώρα και δε θα πρέπει να μεταβληθεί σε τηλεοπτική σαπουνόπερα. Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, οι θεσμοί αντέδρασαν στη δράση μιας επικίνδυνης οργάνωσης. Η αστυνομία και η δικαιοσύνη δεν αρκούν όμως για να αντιμετωπιστεί η δράση ομάδων και οργανώσεων που εγκληματούν εις βάρος των αδύναμων και των διαφορετικών», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Παράλληλα σημειώνει : Χρειάζεται αγώνας μέσα στην κοινωνία. Χρειάζεται να αλλάξει ο λόγος και η νοοτροπία του πολιτικού συστήματος, να βελτιωθεί η ποιότητα της δημοκρατίας. Η πόλωση με όλο και βαρύτερους χαρακτηρισμούς, η αντιμετώπιση του πολιτικού αντιπάλου ως εχθρού που πρέπει να εξοντωθεί, ο λαϊκισμός, η αντίληψη περί «κακών ξένων», η καταφυγή σε θεωρίες συνωμοσίας και τέλος η ανικανότητα να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα είναι το λίπασμα που δυναμώνει την νεοφασιστική ακροδεξιά. Οι εθνικιστικές και φυλετικές κορώνες που συχνά εκτοξεύουν κυβερνητικά στελέχη του παρόντος αλλά και του παρελθόντος και ο «περήφανος» απομονωτισμός που προκρίνεται ως λύση ενισχύουν επίσης τις ακραίες δυνάμεις στην κοινωνία».

Και  καταλήγει:

«Είμαστε σίγουροι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της με τον τρόπο που αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Από κει και πέρα το πολιτικό σύστημα και οι πολίτες οφείλουν να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here