Ποτάμι: Η συγκυβέρνηση είχε πάντα υπό διωγμό τους ελεύθερους επαγγελματίες

0
4

 

 

«Η συντηρητική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε πάντα υπό διωγμό τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση.

Και προσθέτει: «Με την πρόταση Κατρούγκαλου οι επιβαρύνσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα πολλαπλασιαστούν, ακόμη περισσότεροι αυτοπασχολούμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία και θα υπάρξει αύξηση της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής.

Για τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει 38,5% εισφορές επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος (20% εισφορά για κύρια σύνταξη, 7,5% εισφορά για επικουρική σύνταξη και 6,95% εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη, 4% για ΕΦΑΠΑΞ).

Αν μετά την αφαίρεση των εισφορών, προστεθεί 26% φορολόγηση, τότε έχουμε ένα εξωπραγματικό 54,5% των εσόδων του αυτοαπασχολούμενου να πηγαίνει στο κράτος. Χωρίς μάλιστα να έχουμε υπολογίσει τις έκτακτες εισφορές, την προκαταβολή φόρου και το τέλος επιτηδεύματος!

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το κυβερνητικό συνονθύλευμα των οικονομημένων και άεργων κομματικών υπαλλήλων, που δεν έχουν ιδέα τι Γολγοθά τραβάει καθημερινά ένας ελεύθερος επαγγελματίας για να επιβιώσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here