Ποτάμι: Ο Πολάκης δεν απαντά, να δώσει απαντήσεις ο Πρωθυπουργός

0
4

 

Για την κατάσταση στα κέντρα ακτινοθεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων και την πολύμηνη αναμονή στην οποία υποβάλλονται οι ασθενείς αλλά και για την αδράνεια του υπουργείου το Ποτάμι καταφέρθηκε εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Κώστα Πολάκη.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το μείζον και κατεπείγον θέμα, καθώς όπως τονίζει είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί την Πέμπτη σχετική επίκαιρη ερώτησή του, αλλά για πολλοστή φορά, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, δήλωσε κώλυμα.

«Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αρνείται συστηματικά να απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις, απαξιώνοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο» υπογραμμίζει κ. Μπαργιώτας.

Στην επίκαιρη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του Ποταμιού αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επειδή οι διαρκείς υπουργικές εξαγγελίες για προσλήψεις στο ΕΣΥ συνιστούν δηλώσεις προθέσεων, αλλά per se δεν λύνουν το πρόβλημα, το Ποτάμι ζητά απαντήσεις πλέον από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί ήδη από το 2015 (4Κ, ΦΕΚ 5/15-10-2015 και 5Κ, ΦΕΚ 6/27-10-2015); Με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή των νοσοκομείων που θα στελεχωθούν με πρόσθετο προσωπικό; Στα νοσοκομεία της επαρχίας δεν υπάρχουν πρόσθετες ανάγκες; Με ποια λογική προκηρύσσονται θέσεις σε νοσοκομεία στα οποία δεν υπάρχουν ακτινοθεραπευτικά τμήματα; Έχουν δρομολογηθεί οι 42 απαραίτητες προσλήψεις για την υλοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»; Εάν ναι, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι τέλος Ιουνίου, που είναι η καταληκτική προθεσμία;» καταλήγει ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here