ΠΟY: Το μπέικον και τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρκίνο

0
4

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φέρεται να σχεδιάζει ανακοινώσεις αναφορικά με το μπέικον, τα λουκάνικα και άλλα επεξεργασμένα κρέατα.

Σύμφωνα με μελέτες του οργανισμού, οι τροφές που περιέχουν επεξεργασμένα κρέατα, καθώς και το κόκκινο κρέας είναι «πιθανώς καρκινογόνες για τον άνθρωπο», γράφει σήμερα ο Independent.

Από την πλευρά της Daily Mail αναφέρει ότι οι ανακοινώσεις που αναμένεται να γίνουν τη Δευτέρα, πρόκειται να εντάξουν το επεξεργασμένο κρέας στην ίδια κατηγορία με τα τσιγάρα, το αλκοόλ και τον αμίαντο!

Η ιστοσελίδα NHS Choices γράφει: «τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιθανό να υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του εντέρου».

«Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα τέτοια κρέατα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου σε σχέση με όσους τρώνε μικρότερες ποσότητες» προσθέτει η ιστοσελίδα.

Το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο αναφέρει: «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κατανάλωση πολλών από αυτά τα τρόφιμα (κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας) αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου».

Οι αγρότες και η βιομηχανία κρέατος έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο στις πωλήσεις, αν στους καταλόγους του ΠΟΥ, γραφτεί το επεξεργασμένου κρέας ως καρκινογόνο.

Να υπενθυμιστεί ότι και ο Betsy Booren, από το Ινστιτούτο Κρέατος της Βόρειας Αμερικής, δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι: «Αν κρίνουν ότι το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί καρκίνο – και νομίζω ότι θα το κάνουν –  θα στιγματιστεί. Και θα χρειαζόμασταν δεκαετίες και δισεκατομμύρια δολάρια για να το αλλάξουμε αυτό».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here