Πού πήγε η κοινή λογική;;;

0
19

Η προσπάθεια απόδειξης του…

αυτονόητου, λογικού, αναμενόμενου, δίκαιου και επιβεβλημένου για την ευταξία και την ισορροπία, προκαλεί  «ανήκεστες εγκεφαλικές βλάβες» σε αυτούς που το επιχειρούν, διότι:

-αλλάζει τις βασικές αρχές λειτουργίας της συνείδησης (πώς να δώσεις πέναλτι όταν ο αντίπαλος αρνείται πως παίζετε στο ίδιο παιχνίδι;;…)

-τροποποιεί την ιεράρχηση των επιχειρημάτων (οι βασικοί κανόνες σε ένα παιχνίδι προσυμφωνούνται και δε διαφοροποιούνται στην πορεία κατά το δοκούν…)

-καταδικάζει την προσπάθεια να εξελιχθούμε ως άνθρωποι (όταν υπάρχει ασυμφωνία στις βασικές ανάγκες, πώς να κυνηγήσεις τα ανώτερα ιδανικά;;…)

H διά-δραση μεταξύ μονάδας (πολίτης) και ομάδας (πολιτικοί) θα πρέπει να εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη για την αμεροληψία των πράξεων των δε προς τους μεν, με απτά παραδείγματα προσωπικής στάσης ζωής.

*H Ελιζάνα Πολλάτου είναι επίκουρος καθηγήτρια στην «Εκμάθηση Δεξιοτήτων στη Ρυθμική και Γενική Γυμναστική» του  T.E.Φ.Α.Α.- Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟι άθλιοι των Πανεπιστημίων ακυρώνουν τις εκλογές
Επόμενο άρθροΗ Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει γιατί δεν υπάρχει
Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Υπηρετεί ως επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην πόλη των Τρικάλων. Έλαβε το πτυχίο (1988) και το διδακτορικό της (1995) από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το Master of Science in Motor Learning (1991) από το University of Illinois at Chicago, U.S.A. Διετέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής, ως προπονήτρια κλιμακίου. Από το 1991 διδάσκει στο πανεπιστήμιο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, τα αντικείμενα της Κινητικής Μάθησης, της Ρυθμικής και Γενικής Γυμναστικής, με έμφαση στην αντίληψη του ρυθμού και της κινητικής απόδοσης σε πρωτότυπες-δημιουργικές κινήσεις και την εφαρμογή τους σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Είναι υπεύθυνη της ΧοροΓυμναστικής Ομάδας Αναψυχής του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Π.Θ. η οποία εκπροσωπεί το τμήμα σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ γυμναστικής. Έχει συγγράψει 3 βιβλία και έχει δημοσιεύσει πάνω από 40 άρθρα, τα οποία έχουν εκδοθεί σε διεθνή ξένα και ελληνικά περιοδικά με σύστημα κριτών και σε πρακτικά συνεδρίων, στους τομείς της κινητικής μάθησης, της εκμάθησης ρυθμικών δεξιοτήτων με συνοδεία μουσικής και του χωρικού προσανατολισμού. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το χορό, το θαλάσσιο σκι και το τένις. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο γιών, γεννημένων το ’94 και το ’96.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here