Πούτιν: Έριξαν το αεροσκάφος για να συνεχίσουν τις παράνομες παραδόσεις πετρελαίου

0
3

 

Η Ρωσία έχει βάσιμες υποψίες ότι η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία συνέβη για να συνεχίσουν γίνονται παράνομες παραδόσεις πετρελαίου από τη Συρία στην Τουρκία, δήλωσε  στο Παρίσι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και τόνισε πως δεν συνάντησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρώτη μέρα της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα.

Στην ερώτηση κατά πόσο η Μόσχα επιθυμεί να σχηματίσει διευρυμένη συμμαχία χωρών ενάντια στην τρομοκρατία, ο Πούτιν δήλωσε: «Πάντα το υπερασπιζόμασταν αυτό». Πρόσθεσε πάντως ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει, ενώ κάποια χώρα συνεχίζει να χρησιμοποιεί αρκετές τρομοκρατικές οργανώσεις για να πετύχει τους στόχους της».
Παράλληλα, τόνισε πως η οικονομική υποστήριξη προς τους τρομοκράτες στη Συρία συνεχίζεται και αποκάλυψε ότι πρόσφατα έλαβε κι άλλες αναφορές που επιβεβαιώνουν ότι το πετρέλαιο που προέρχεται από τις περιοχές, που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, μεταφέρεται σε βιομηχανική κλίμακα στο έδαφος της Τουρκίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη πως προσωπικά θλίβεται για την επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία.
«Πιστεύω πως όλοι μας θλιβόμαστε και με μένα με λυπεί καθώς προσωπικά έκανα αρκετές προσπάθειες για την ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων για αρκετά μεγάλη περίοδο».
Ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε στο περιθώριο της πρώτης μέρας της διάσκεψης με τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ, την Γερμανία, τη Νότιο Κορέα, το Ισραήλ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δήλωσε πως οι παγκόσμιοι ηγέτες σε γενικές γραμμές έχουν παρόμοιες απόψεις για την επίλυση της συριακής κρίσης.
Σχολιάζοντας τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σημείωσε πως: «Συζητήσαμε κυρίως για τη Συρία και το πού πρέπει να είναι το κέντρο της προσοχής μας». Η συζήτηση περιστράφηκε σε «έναν κατάλογο οργανώσεων που θεωρούμε τρομοκρατικές, έναν κατάλογος οργανώσεων που εκπροσωπούν το «υγιές» κομμάτι της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και τις τακτικές των κοινών μας ενεργειών στο πολιτικό πεδίο (…) Σε γενικές γραμμές, εκτιμώ πως υπάρχει μια κατανόηση για την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούμε».

Αναφερόμενος στο πλαίσιο πολιτικής επίλυσης της συριακής κρίσης είπε ότι είναι η διεθνής κοινότητα είναι απαραίτητο να εργαστεί για ένα Σύνταγμα, για τη διεξαγωγή νέων εκλογών και τη διασφάλιση της εποπτείας των αποτελεσμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here