Πούτιν: Ο αγωγός θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της

0
9

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με το πόσο και αν η ΕΕ βοηθά πραγματικά την Ελλάδα, μιλώντας αργά χθες τη νύχτα σε σειρά διεθνών πρακτορείων.

Εκτίμησε μάλιστα ότι το σχέδιο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου σε ελληνικό έδαφος θα βοηθήσει τους Έλληνες να αποπληρώσουν τους διεθνείς δανειστές τους, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, που επικαλείται το Associated Press.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι «εάν η ΕΕ θέλει η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, τότε πρέπει να ενδιαφέρεται για μια αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία, που θα βοηθά να ξεπληρωθούν τα χρέη».

«Η ΕΕ πρέπει να μας χειροκροτά. Πού είναι το κακό στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα;», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την άφιξή του από την Αγία Πετρούπολη, όπου υπεγράφη η συμφωνία για τον αγωγό, τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι συμφωνίες της Πετρούπολης για τον αγωγό φυσικού αερίου δείχνουν ότι η Ελλάδα, παρά την κρίση και τις δυσκολίες, έχει τη δυνατότητα να κτίσει γέφυρες και πρωτοπόρα να ανοίξει δρόμους ενεργειακής και οικονομικής ασφάλειας. Ο «νότιος ευρωπαϊκός αγωγός» είναι πρώτα απ’ όλα ένας «καλός αγωγός» για μια διαφορετική Ευρώπη, χωρίς νέο-ψυχροπολεμικές διαιρέσεις και χωρίς τείχη απομόνωσης προς οποιαδήποτε πλευρά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here