Πούτιν: Οι αμερικανοί θέλουν να μας στερήσουν το Μουντιάλ του 2018

0
8

Να στερήσουν από τη Ρωσία τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 και για τον σκοπό αυτό συλλαμβάνουν – χωρίς να έχουν δικαιοδοσία – αξιωματούχους της FIFA, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Πρόκειται για μία ακόμη κραυγαλέα προσπάθεια των ΗΠΑ να επεκτείνουν τη νομική τους δικαιοδοσία σε άλλα κράτη», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

Εκτίμησε δε ότι οι συλλήψεις για διαφθορά αξιωματούχων της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αποτελούν «ξεκάθαρη απόπειρα» να αποτραπεί η επανεκλογή του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος έχει την υποστήριξη της Ρωσίας.

Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας την Ουάσινγκτον να συμμορφωθεί με τις διεθνείς νομικές διαδικασίες:«Καλούμε ξανά την Ουάσινγκτον να σταματήσει τις προσπάθειες να αποδώσει δικαιοσύνη πολύ έξω από τα σύνορά της ακολουθώντας τις δικές τις νομικές διαδικασίες και να ακολουθήσει τις γενικώς αποδεκτές διεθνείς νομικές διαδικασίες» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του,  ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ανέφερε μιλώντας στο Reuters ότι «δεν βλέπει απειλή» στη διοργάνωση του επόμενου Μουντιάλ στη Ρωσία.

«Έχουν ήδη γίνει πολλές έρευνες» ανέφερε, λέγοντας πως η Μόσχα θα συμμορφωθεί με τις ελβετικές αρχές στην έρευνά τους, για τα δύο επόμενα Μουντιάλ.

Αν και ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού απέρριψε ως «εικασίες» το πολιτικό κίνητρο πίσω από την έρευνα, πολλοί ρώσοι πολιτικοί μίλησαν «έξω από τα δόντια» : «Η στόχευσή τους είναι ευρύτερη από το να μας πάρουν απλά το Μουντιάλ» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, Νικολάι Λεβίτσεβ, στο ρωσικό κανάλι NTV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here