Πού αξίζει να δουλεύετε – Βραβεύτηκαν οι επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

0
22

 

Την Τρίτη το βράδυ το Great Place to Work Hellas βράβευσε  τις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, για το 2016. Βάση αποτέλεσαν τα αποτελέσματα  της έρευνας Best Workplaces. Στόχος του οργανισμού Great Place to Work, μέσω της βράβευσης αυτής, είναι να ευαισθητοποιήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις στη σημαντικότητα της δημιουργίας ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, εφέτος διακρίθηκαν για το εργασιακό τους περιβάλλον οι εξής εταιρείες:

Κατηγορία πάνω από 251 εργαζόμενοι:

1 AXA Ασφαλιστική

2 DHL Express Ελλάς

3 Epsilon Net

4 Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

5 MSD

6 Κωτσόβολος

7 Accenture

8 Novartis Hellas

9 Pharmathen

10 Β. Καυκάς ΑΕ

Κατηγορία 50-250 εργαζόμενοι:

1 MARS Group (Hellas)

2 AbbVie Φαρμακευτική

3 Microsoft Hellas

4 Beiersdorf Hellas

5 Enel Green Power Hellas

6 Data Communication

7 British American Tobacco Ελλάς

8 GlaxoSmithKline ΑΕΒΕ

9 3M Hellas

10 Μέλισσα Κίκιζας ABEE Τροφίμων

Κατηγορία 20-49 εργαζόμενοι:

1 PCS

2 Enartia

3 Edenred

4 SAS Institute

Η έρευνα  διεξήχθη για 14η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece. Διακρίθηκαν 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους: 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους, 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους, τέσσερις «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο,  ο πρόεδρος του Great Place to Work Δημήτρης Μαύρος, ανέφερε ότι τα βραβεία απονεμήθηκαν σε επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματικά δείχνουν ότι έχουν άριστο εργασιακό περιβάλλον. «Ιδίως, στις ημέρες που ζούμε, αυτές οι επιχειρήσεις πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια» σημείωσε ο κ. Μαύρος, «διότι μπορούν ακόμα να μένουν όρθιες και να έχουν τη δύναμη και την επιμονή να κοιτάξουν με αγάπη το προσωπικό τους, για να μπορέσουν και οι ίδιες να επιζήσουν». Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, πρέπει να έχει ως στόχο τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος, για να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, που είναι, όπως είπε, η κύρια πηγή εσόδων για μία χώρα.

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 49 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 27.600 εργαζόμενους. Η έρευνα, η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

Σημειώνεται ότι το Great Place to Work, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για περισσότερα από 30 χρόνια, με στόχο το «χτίσιμο μίας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον». Το Great Place to Work, για να διαμορφώσει τη λίστα Best Workplaces με τις καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, καθώς και σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο/ερωτηματολόγιο Trust Index για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και τη διαδικασία Culture Audit για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here