Πούτιν για την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ: Θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές

0
3

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα λάβει μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις «απειλές» που θέτει η ανάπτυξη του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, το σύστημα αυτό που τέθηκε σε λειτουργία στην Ευρώπη απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια κι αποτελεί ένα βήμα προς μια νέα κούρσα εξοπλισμών.

«Τώρα που αυτές οι εγκαταστάσεις της αντιπυραυλικής ασπίδας έχουν αναπτυχθεί, πρέπει να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές που έχουν εμφανιστεί για την ασφάλεια της Ρωσίας» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και της στρατιωτικής βιομηχανίας της χώρας.

«Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις αποτελούν επιπλέον βήματα προς την αποσταθεροποίηση του διεθνούς συστήματος ασφαλείας και προς μια νέα κούρσα εξοπλισμών» υπογράμμισε ο Πούτιν.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να παρασυρθούμε σε αυτήν κούρσα. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας και θα εργαστούμε πολύ προσεκτικά, χωρίς να υπερβούμε τα υπάρχοντα προγράμματα χρηματοδότησης για τον επανεξοπλισμό του στρατού και του πολεμικού ναυτικού» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όμως εμείς θα προσαρμόσουμε αυτά τα σχέδια με τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here