Πούτιν για Τουρκία: Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

0
6

 

Η αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία και η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης στη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με διπλωμάτες της χώρας του στο Κρεμλίνο.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε στους Ρώσους διπλωμάτες ότι μετά τη συγγνώμη που ζήτησε η Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τον περασμένο Νοέμβριο, η Ρωσία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με την Άγκυρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Μόσχα θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία, αφότου η Άγκυρα εξέφρασε τη λύπη της για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, διευκρινίζοντας ότι «υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία χθες με τον πρόεδρο της χώρας αυτής. Είναι επίσης γνωστό ότι η Άγκυρα ζήτησε συγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, προτιθέμεθα να λάβουμε μέτρα για την αποκατάσταση της διμερούς συνεργασίας στο εγγύτερο δυνατόν μέλλον».

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και το ενδεχόμενο Brexit, o κ. Πούτιν δήλωσε ότι η αναταραχή στην αγορά που προκλήθηκε από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να κοπάσει μεσοπρόθεσμα, ωστόσο μένει να φανεί αν μετά την έκβαση αυτή η Βρετανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δημοκρατικές της αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here