Πούτιν: Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό των εξτρεμιστών

0
7

 

Πυρά κατά της Άγκυρας, εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ,τονίζοντας πως οι τουρκικές αρχές δεν πολεμούν τόσο πολύ τους εξτρεμιστές, αλλά συνεργάζονται μαζί τους.

«Πιστεύουμε ότι η τωρινή τουρκική ηγεσία δεν πολεμά τόσο πολύ τους ριζοσπάστες, αλλά περισσότερο συνεργάζεται μαζί τους», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην ετήσια μαραθώνια συνέντευξή του αναφέρθηκε και στα αιματηρά επεισόδια που διαδραματίζονται στα συρο-τουρκικά σύνορα, υπογραμμίζοντας ότι εκεί γίνεται εμφύλιος πόλεμος, τον οποίο η διεθνής κοινότητα αγνοεί.

«Υπάρχει εμφύλιος στη νότια Τουρκία. Προσπαθούμε να τον αγνοήσουμε, η διεθνής κοινότητα προσποιείται ότι δεν τον έχει παρατηρήσει, αλλά είναι γεγονός. Ο πόλεμος συνεχίζεται με τη χρήση βαρέων όπλων και εξοπλισμού, πυρομαχικών και άλλων», πρόσθεσε.

Για αυτό το λόγο, λοιπόν, κάλεσε τους Ρώσους τουρίστες να αποφύγουν την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό, καθώς, όπως τόνισε, δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά τους.

«Η τουρκική ηγεσία θα αναζητήσει να διασφαλίσει την ασφάλεια των τουριστών, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα επιτύχουν να το κάνουν», είπε με ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος.

Ωστόσο ταυτόχρονα υποστήριξε ότι  την Τουρκία «φιλικό έθνος»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here