Πρ. Παυλόπουλος: Εθνικό καθήκον η υπεράσπιση της πατρίδας

0
9
ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÐÑ. ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÕ ÊÁÉ ÔÏÕ ÕÅÈÁ Ð. ÊÁÌÌÅÍÏÕ ÓÅ ÁÊÑÉÔÉÊÁ ÖÕËÁÊÉÁ ÓÔÏÍ ÅÂÑÏ (EUROKINISSI/ÕÅÈÁ)

Το εθνικό καθήκον υπεράσπισης της πατρίδας, σε περίοδο πολέμου ή ειρήνης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

«Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ’ όλους εκείνους, οι οποίοι συνέλαβαν κι εκτέλεσαν το επικό στρατήγημα της Άλωσης της Τριπολιτσάς», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.

«Τιμούμε την μνήμη τους. Και δεσμευόμαστε ότι, εμπνεόμενοι από το απαράμιλλο παράδειγμά τους, θ’ αποδείξουμε ότι για τους Έλληνες ο αγώνας υπέρ της Ελευθερίας και της υπεράσπισης της Πατρίδας, υφ’ όλες τις μορφές του και σε κάθε περίοδο, πολέμου ή ειρήνης, είναι όχι μόνον εθνικό μας καθήκον αλλά και υπαρξιακός τρόπος ζωής στο διηνεκές», είπε στη συνέχεια.

Κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος Τρίπολης για την επέτειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, λέγοντας πως «οι κίνδυνοι για τον Άνθρωπο, για την Ελευθερία και την Δημοκρατία παίρνουν διαρκώς διαφορετικές -υποδόριες και γι’ αυτό άκρως επικίνδυνες- μορφές».

«Μ’ άλλες λέξεις στις μέρες μας, έστω και υπό άλλες συνθήκες και προϋποθέσεις, ο αγώνας για την υπεράσπιση του Ανθρωπισμού, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης και, εν τέλει, της Δύσης, του Πολιτισμού της και της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here