Πρ. Παυλόπουλος: Η Ευρώπη να μην καταστεί ξανά μια «σκοτεινή ήπειρος»

0
5

 

Έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του Ρέβεν Ρίβλιν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέπτεται σήμερα το Ισραήλ. Ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε, με τον κ. Ρίβλιν, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο του Ισραήλ, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε:«Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με όρους ανθρωπισμού».

Και προσέθεσε: «Η Ευρώπη οφείλει να μην επιτρέψει ποτέ ξανά να καταστεί μια «σκοτεινή ήπειρος» καταπολεμώντας για τον σκοπό αυτό κάθε είδος ξενοφοβίας και ρατσισμού , μεταξύ των οποίων και τον αντισημιτισμό».

Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Μέση Ανατολή δοκιμάζεται έντονα από την αστάθεια που τροφοδοτούν οι κρίσεις και ο πόλεμος, ο βίαιος εξτρεμισμός και η τρομοκρατία. «Και τη μεν τρομοκρατία η Ευρώπη και σύσσωμη η πολιτισμένη ανθρωπότητα είναι αποφασισμένη να πατάξει , αντιμετωπίζοντας τους τζιχαντιστές τρομοκράτες ως υπηρέτες μιας νέας βαρβαρότητας . Αλλά το προσφυγικό ζήτημα οφείλει η Ευρώπη να το αντιμετωπίσει με όρους ανθρωπισμού όπως επιβάλλει ο πνευματικός , πολιτικός και νομικός πολιτισμός της Ευρώπης».

Ο κ. Ρίβλιν αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους, σημείωσε: «Οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή,το χάος στη Συρία, η τρομοκρατία, είναι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού. Να ενωθούμε ενάντια στον κοινό εχθρό».

Στις 15:00 θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας Δικαίου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Η Ευρωπαϊκή έννομη τάξη στον λαβύρινθο της οικονομικής κρίσης».

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κνεσετ Γιούλι Εντελστάιν και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Ιραηλινός ομόλογός του.

Αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα έχει συνάντηση με Πατριάρχη Ιερουσαλήμ κ.κ. Θεόφιλο Γ΄.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here