Πρ. Παυλόπουλος: Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη

0
7
ï Ðñüåäñïò ôçò Äçìïêñáôßáò Ðñïêüðçò Ðáõëüðïõëïò.EUROKINISSI /ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ

«Η θέση της Ελλάδας, και είναι αδιαπραγμάτευτη, είναι στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και τη σημερινή κρίσιμη μέρα είναι ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία που θα δώσει διέξοδο όχι μονο στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά και στο ότι οι ευρωπαϊκοι λαοί είναι αλληλέγγυοι στο πρόβλημα του καθενός», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,  ο οποίος δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Oι δύο δήμαρχοι επισκέφθηκαν τον ΠτΔ προκειμένουν να τον ενημερώσουν για την πρωτοβουλία υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, της οποίας έχουν ηγηθεί.

«Είστε το σύμβολο της εθνικής ενότητας, ήρθαμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας διότι έχει διαμορφωθεί ένα πολύ πολωτικό κλίμα και δεν θέλουμε να δούμε να διακυβεύεται η παραμονή της Ευρωζώνη και κατ’ επέκταση στην Ε.Ε.», είπε ο κ. Καμίνης απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.

«Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι ο διχασμός γιατί συνήθως αυτό φέρνουν τα δημοψηφίσματα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι δύο δήμαρχοι εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στην κρισιμότερη στιγμή της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας, εκθέτει την Ελλάδα σε απρόβλεπτους κινδύνους. Επειδή ουσιαστικά το ερώτημα που τίθεται είναι «μέσα ή έξω από το ευρώ», η πατρίδα μας διατρέχει τον κίνδυνο να απομονωθεί πλήρως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής του ελληνικού λαού.

Καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, να επιστρέψουν, έστω και την τελευταία στιγμή, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εξασφαλίσουν μια λύση με αξιοπρέπεια και ανάπτυξη για την Ελλάδα, με σεβασμό στους θεσμούς και κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Θα αγωνιστούμε για να κρατήσουμε τον ελληνικό λαό ενωμένο και τη χώρα μέσα στον πυρήνα της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν στο μεταξύ, οι εξελίξεις δεν μεταβάλουν τη σημερινή πραγματικότητα και τελικά οδηγηθούμε στην κάλπη, εμείς επιλέγουμε να πούμε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here