«Πράσινο φως» από Αυστρία – Γερμανία για την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων από την Ουγγαρία

0
12

Το «πράσινο φως» για την είσοδο χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων από την Ουγγαρία στα εδάφη τους έδωσαν Αυστρία και Γερμανία.

«Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στα ουγγρικά σύνορα η Αυστρία και η Γερμανία συμφωνούν σε αυτή την περίπτωση για τη συνέχιση του ταξιδιού των προσφύγων εντός του εδάφους τους», ανέφερε ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Φάιμαν ξεκαθάρισε πως, ανεξάρτητα από την απόφαση αυτή, η Βιέννη και το Βερολίνο συνεχίζουν να αναμένουν από την Ουγγαρία «να τηρήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συνδέονται με τη συνθήκη του Δουβλίνου», η οποία ορίζει το καθεστώς ασύλου στην Ε.Ε.

Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι αποδέχθηκε να μετακινηθούν περίπου 100 λεωφορεία προς τα σύνορα με την Αυστρία, όπως επιθυμούσαν περίπου 1.200 πρόσφυγες που κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και πολλοί άλλοι που είχαν συγκεντρωθεί στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης παρότι όλα τα δρομολόγια των τρένων είχαν ακυρωθεί.

Η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι 800 έως 1.500 πρόσφυγες αναμένεται να φθάσουν στο κέντρο υποδοχής της στην πόλη Νίκελσντορφ, στα σύνορα με την Ουγγαρία, μέσα στις επόμενες ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here