«Πριν βάλεις όπλο στην τσάντα σου, πάρε πρώτα έναν δονητή»

0
9

Με έναν πρωτότυπο τρόπο θα διαμαρτυρηθούν χιλιάδες φοιτητές στις ΗΠΑ, ενάντια στην έλλειψη ελέγχου της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Η ιδέα ανήκει στη φοιτήτρια Jesica Jin από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, η οποία ξεκίνησε το κίνημα με ένα Facebook event, επικρίνοντας την αμφιλεγόμενη νέα νομοθεσία που θα επιτρέπει στους πολίτες να μεταφέρουν όπλα ελεύθερα οπουδήποτε στην πανεπιστημιούπολη.

Η Jin καλεί τους συμφοιτητές της, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νόμο, να βάλουν στην τσάντα τους έναν γιγαντιαίο, δονητή σε εμφανές σημείο, μέχρις ότου ο νόμος τεθεί σε ισχύ τον επόμενο Αύγουστο – και μέχρι σήμερα, σχεδόν 4.000 άνθρωποι έχουν επιβεβαιώσει ότι θα λάβουν μέρος στην πρόκληση.

«Η πολιτεία του Τέξας αποφάσισε ότι δεν είναι καθόλου κακό να επιτρέψει κρυμμένα όπλα στην τάξη» έγραψε στη σελίδα η φοιτήτρια. «Ωστόσο, έχει αυστηρούς κανόνες για την ελεύθερη σεξουαλική έκφραση, ώστε να προστατεύσει την αθωότητά σας. Πάρτε λοιπόν έναν δονητή στην αίθουσα πριν μπείτε στον κόπο να πάρετε όπλο στην τάξη».

«Κουβαλάς μαζί σου όπλο στην τάξη;», συνέχισε. «Εντάξει λοιπόν, κι έγω θα έχω μαζί μου έναν τεράστιο δονητή. Για την προστασία μου από τους κοινωνιοπαθητικούς σκοπευτές». #CocksNotGlocks

Να υπενθυμιστεί ότι μόνο το 2015 υπήρξαν 52 πυροβολισμοί σε σχολεία στις ΗΠΑ, με την επίθεση στο κολέγιο του Όρεγκον να είναι η πιο πρόσφατη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here