Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 2,8% σε ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

0
5

 

Προβάσισμα 2,8 μονάδων της ΝΔ έναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Rass για την εφημερίδα Το Παρόν.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζει όχι τόσο από την ανανέωση από την αλλαγή ηγεσίας αλλά περισσότερο από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Το προβάδισμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οφείλεται και στο μεγάλο ποσοστό συσπείρωσης που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέρχεται στο 80,8% σε αντίθεση με τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 57,2%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,4% στην τρίτη είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 6,4% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,3% η Ένωση Κεντρώων με 4,7% ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,8%, το Ποτάμι με 2,3% η Λαϊκή Ενότητα με 2%.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αντέχει παρά τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 45% πιστεύει ότι είναι έντιμος πολιτικός, το 35,7% ότι είναι καλός πρωθυπουργός, το 43,5% ότι έχει ηγετικές ικανότητες και το 44,6% ότι έχει τη βούληση να ανασυγκροτήσει τη χώρα.

Οι πολίτες που ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση καταδίκασαν την κυβέρνηση Σαμαρά και στη συντριπτική τους πλειονότητα, πιστεύουν ότι πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού ήταν να συγκαλύψει φοροφυγάδες, ενώ την ίδια άποψη έχει και το 49,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα το 74,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μη παραλαμβάνοντας τη λίστα Μπόργιανς «προσπάθησε να συγκαλύψει περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής».

Το 34,3% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής, αντίθετα τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον εμπιστεύεται το 26,5%.

Τέλος σε σχέση με ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα media, οι πολίτες σε ποσοστό 86,1% πιστεύει ότι τα ΜΜΕ κάνουν κατάχρηση του ρόλου τους

Επίσης σχετική με την αδειοδότηση καναλιών,  ένας στους δύο συμφωνεί με την πρωτοβουλία τη κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here