Προβάδισμα 4,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

0
9

 

Προβάδισμα 4,3 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Μetron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 19,4%, Χρυσή Αυγή 5,1%, ΚΚΕ 4,7% , Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,7%  ενώ ποσοστά  κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή έχουν το ΠΟΤΑΜΙ με 2,2%  και οι ΑΝΕΛ με 2,3%

Μεγάλη είναι η διαφορά της Ν.Δ. και στην παράσταση νίκης, (59% η ΝΔ και 25% ο ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σύμφωνα με την έρευνα ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με 22%, έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ίδια έρευνα καταγράφεται ανησυχία για το μεταναστευτικό και τους χειρισμούς της ΕΕ (91%) και για την παραμονή μας στην ζώνη του Σέγκεν (67%), ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι βαδίζουμε σε λάθος δρόμο (85%), το 78% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και το 71% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός.

Σχεδόν εφτά στους δέκα Έλληνες σύμφωνα με την δημοσκόπηση ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας (65%) με στόχο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ (73% έναντι 22% που προτιμούν την επιστροφή στη δραχμή), ενώ το 73% εκτιμά ότι οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα θα χειροτερέψουν.

Tο 58% δηλώνει αντίθετο με τα μπλόκα των αγροτών και το 55% συμφωνεί με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here