Προβάδισμα 4,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

 

Προβάδισμα 4,3 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Μetron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 19,4%, Χρυσή Αυγή 5,1%, ΚΚΕ 4,7% , Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,7%  ενώ ποσοστά  κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή έχουν το ΠΟΤΑΜΙ με 2,2%  και οι ΑΝΕΛ με 2,3%

Μεγάλη είναι η διαφορά της Ν.Δ. και στην παράσταση νίκης, (59% η ΝΔ και 25% ο ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σύμφωνα με την έρευνα ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με 22%, έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ίδια έρευνα καταγράφεται ανησυχία για το μεταναστευτικό και τους χειρισμούς της ΕΕ (91%) και για την παραμονή μας στην ζώνη του Σέγκεν (67%), ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι βαδίζουμε σε λάθος δρόμο (85%), το 78% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και το 71% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός.

Σχεδόν εφτά στους δέκα Έλληνες σύμφωνα με την δημοσκόπηση ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας (65%) με στόχο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ (73% έναντι 22% που προτιμούν την επιστροφή στη δραχμή), ενώ το 73% εκτιμά ότι οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα θα χειροτερέψουν.

Tο 58% δηλώνει αντίθετο με τα μπλόκα των αγροτών και το 55% συμφωνεί με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*