Πρόεδρος Αργεντινής: «Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια»

0
3

 

Η κυβέρνηση της Αργεντινής είναι αποφασισμένη να «καταλήξει σε συμφωνία με όλα τα κεφάλαια» τα οποία διακρατούν ομόλογά της, έχει όμως κάνει ήδη «μια τεράστια προσπάθεια» υποβάλλοντας την προσφορά της για την αποζημίωσή τους, δήλωσε ο συντηρητικός Αργεντινός Πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έχουμε την εντύπωση ότι κάναμε μια τεράστια προσπάθεια. Επιδείξαμε σοβαρότητα και συνέπεια για να τελειώνουμε με αυτή τη διένεξη. Καταλήξαμε σε μια συμφωνία με πολλά από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, και ο δικαστής το έλαβε υπόψη του», είπε ο Μάκρι, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία την 10η Δεκεμβρίου, επικεφαλής ενός συνασπισμού της κεντροδεξιάς.

Περίπου 50.000 Ιταλοί ιδιώτες πιστωτές της Αργεντινής αποδέχθηκαν την πρόταση του Μπουένος Άιρες και συναίνεσαν σε μια απομείωση της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που διακρατούν κατά περίπου 50%, με τη συμφωνία να προβλέπει την καταβολή συνολικά 1,35 δισεκ. δολαρίων. Η Αργεντινή δηλώνει πλέον έτοιμη να αποπληρώσει σε όλα τα λεγόμενα κεφάλαια-«όρνεα», που διακρατούν το 7% του χρέους της, ένα ποσό που ανέρχεται συνολικά σε 6,5 δισεκ. δολάρια, από τα 9 δισεκ. δολάρια του συνόλου της ονομαστικής τους αξίας, κάτι που σημαίνει ότι οι πιστωτές αυτοί καλούνται να συναινέσουν σε μια απομείωση κατά 25% της ονομαστικής αξίας των αξιογράφων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here