Πρόεδρος Ευρω- Αριστεράς: Ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος

0
3

 

«Ο ερχομός μου στην Αθήνα έχει το μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνος» δήλωσε λίγη ώρα πριν φτάσει στην Ελλάδα ο Πιερ Λοράν, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς και γενικός γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της λιτότητας, απογύμνωσε την ευρωπαϊκή ηγεσία και έφερε στο φως την πραγματική της φύση» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λοράν λίγη ώρα πριν πάρει το αεροπλάνο για να παραστεί με άλλες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής Αριστεράς στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

«Ενωμένες οι δυνάμεις της Αριστεράς θα κερδίσουμε σε βάθος χρόνου στον αγώνα κατά της λιτότητας» πρόσθεσε.

«Όλοι μαζί, θέλουμε να πούμε σήμερα, ότι η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και για τους ευρωπαϊκούς λαούς» δήλωσε ο Πιερ Λοράν και εξήγησε:

«Μια τέτοια νίκη, θα ενθαρρύνει όλους αυτούς που θέλουν να εμποδίσουν τους λαούς να βγουν από τη λιτότητα. Επιθυμούμε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεχίσει, παρά τις δυσκολίες, τη μάχη κατά της λιτότητας. Η παρουσία μου στην Αθήνα, είναι επίσης ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνος και ότι σε όλη την Ευρώπη εργαζόμαστε για τη διεύρυνση του μετώπου των δυνάμεων κατά της λιτότητας. Στην Καταλονία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, παντού συνεχίζουμε να οικοδομούμε δυνάμεις που στοχεύουν στην υποστήριξη του ελληνικού λαού για τη συνέχιση του αγώνα του, ώστε να βγει προοδευτικά από τις πολιτικές λιτότητας που του επιβάλλουν».

Στο ερώτημα τι θα είχε να πει στους αναποφάσιστους και κυρίως σε όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από το ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της υπογραφής του τρίτου μνημονίου, ο Πιερ Λοράν απάντησε:

«Τους λέω ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του δημοψηφίσματος, προκάλεσαν τεράστιες ελπίδες σε όλη την Ευρώπη. Η συμφωνία της 13ης Ιουλίου ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και οδυνηρή στιγμή, ο αγώνας όμως πρέπει να συνεχισθεί στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Ελπίζω ότι η παρουσία μας θα είναι μια ένδειξη κινητοποίησης και ελπίδας για όλους αυτούς που βιώνουν στιγμές αμφιβολίας και τους καταλαβαίνω. Παραμένουμε στο πλευρό του ελληνικού λαού, θα συνεχίσουμε τον αγώνα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here