Προειδοποιήσεις Δημαρά προς Μαξίμου: Δίνουμε έδαφος και θάλασσα

0
10

 

Νέο «αντάρτικο» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δημαρά, ο οποίος κατά την συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου υποστήριξε ότι τα προωθούμενα μέτρα υποστηρίζουν τις πολυεθνικές.

Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς υπονόησε ότι η στάση του θα εξαρτηθεί από το εάν θα γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες που ο ίδιος έχει καταθέσει.

«Εμείς – και εκφράζω και τον ΣΥΡΙΖΑ – που αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε το μνημόνιο για να μην καταστραφεί η χώρα, είμαστε εναντίον του νεοφιλελευθερισμού» είπε ο κ. Δημαράς για να προσθέσει: «Ψηφίσαμε μέτρα από ανάγκη, ψηφίσαμε με θλίψη, δεν είχαμε άλλη επιλογή σύμφωνη με τις αρχές μας. Ήταν συνειδητή στις συγκεκριμένες συνθήκες για να μην αφήσουμε τη χώρα στα χέρια αυτών που έφεραν εδώ τον τόπο».

Αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο είπε πως «για μένα δεν είναι ηθικό να δίνουμε τα πάντα στις πολυεθνικές, θέλουμε σχέδιο ανάκτησης ελέγχου και δημόσιου πλούτου… να σχεδιάζει το κράτος και όχι οικονομικοί κύκλοι«.
Κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δέχτηκα να στηρίξω την κυβέρνηση που κάνει συμβιβασμούς, έστω και λάθη για να μην αναλάβουν την χώρα αυτοί που την οδήγησαν εδώ» προσθέτοντας: «Δίνουμε εκτός από έδαφος και θάλασσα και δυνατότητα να δομήσουν, δεν χρειάζονται λοιπόν φοροαπαλλαγές, αντίθετα πρέπει να στηρίξουμε επαγγελματίες. Επιμένω στις 2 τροπολογίες και θα ήθελα να μου πείτε αν τις κάνετε δεκτές» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here